Musorujsag
Élő Eredmények
 

Guardiola: Mi mindig a pénz miatt nyerünk

Guardiola: Mi mindig a pénz miatt nyerünk

M4 Sport/mti
A Borussia Mönchengladbach elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn Budapesten 2-0-s előnyt szerző Manchester City immár 19 meccses győzelmi szériában van, amit Pep Guardiola ironikus válaszában csupán a klub anyagi lehetőségeinek tulajdonított.

„Rengeteg pénz áll a rendelkezésünkre, hogy hihetetlenül jó játékosokat vegyünk. Emiatt, mindig a pénz miatt nyerünk. Ez az igazság. Minőségi futballisták nélkül nem tudnánk ezt megtenni” – foglalta össze a sajtótájékoztatón Guardiola, miért verik halomra a szembeérkezőket. A City azon túl, hogy sorozatban a 19. tétmérkőzésén diadalmaskodott, összességében 26 találkozó óta nem talált legyőzőre.

A Mönchengladbach elleni siker azt is jelenti, hogy az edzők rangsorában mindenkit lekörözött Guardiola: immár Sir Alex Fergusont is lehagyva 28 győzelmet számlál a BL egyenes kieséses szakaszában.

A győzelem így sem elégítette ki teljesen a katalán trénert. „Elöl nem voltunk elég hatékonyak, ezen mindenképp javítanunk kell. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy kihagyunk olyan helyzetet, amikor valaki egyedül vezeti rá a labdát a kapusra” – utalt Gabriel Jesus 54. percben kimaradó óriási lehetőségére.

A végső győzelem esélyeit illetően csak annyit mondott, hogy előző csapatát, a Bayernt és a Lazio elleni teljesítménye láttán, nem nevezné magukat favoritnak.

Marco Rose ugynakkor elismerően beszélt a Cityről, amely ellen csak a hajrában jutottak el helyzetig. „Ez egy igazi topcsapat, hihetetlenül nehéz dolgunk volt. Viszonylag jól védekeztünk, nem engedtünk túl sok teret, de ilyen ellenféllel szemben mindennek tökéletesen kell működnie. Természetesen nem adjuk fel, jó meccset akarunk játszani a visszavágón.”

A visszavágót március 16-án rendezik.

További tartalmak