Musorujsag
Élő Eredmények
 

Laportát elragadta visszatérése mámora: párizsi feltámadásra készül

Laportát elragadta visszatérése mámora: párizsi feltámadásra készül

mti
Miután Joan Laporta győzött az FC Barcelona vasárnapi elnökválasztásán, első nyilatkozatában szóba hozta Lionel Messit és a PSG elleni BL-visszavágót.

Az 58 éves régi-új elnök – az egyesület beszámolója szerint a szavazatok mintegy 58 százalékát jelentő – 30 ezernél is több szavazatot kapott. A 109 531 voksolásra jogosult tag közül csaknem 52 ezren vettek részt a választáson, melyet a koronavírus-járvány miatt januárról halasztottak mostanra. A szavazáson több aktív Barca-futballista, így a hatszoros aranylabdás Lionel Messi is részt vett. Laporta korábban megemlítette, kölcsönös a tisztelet közte és Messi között, megválasztása esetén mindenképpen arra törekedne, hogy a klub ikonja maradjon az együttesnél.

Laporta a voksolás utáni beszédében külön ki is tért Messire, utalva arra, hogy az argentin kiválóság 20 évvel ezelőtt mutatkozott be a Barca ifjúsági csapatában. „Amikor azt látjuk, hogy a világ legjobb futballistája eljön és leadja a szavazatát, az világosan jelzi azt, amit nem győzünk ismételni: Leo szereti a Barcát” – mondta Laporta, és hozzátette, reméli, ez azt jelzi, hogy Messi maradni akar a klubnál.

Az egyesület sztárja tavaly augusztusban megpróbálta elhagyni a katalánokat, miután a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereséggel a csapat kiesett a Bajnokok Ligájából. A 33 éves játékos végül maradt, szerződése azonban kevesebb mint négy hónap múlva lejár.

Laportára pénzügyi szempontból is nehéz feladat vár, a Barcelona bruttó adóssága legutóbb több mint egymilliárd euró volt, tavaly a játékosokkal sikerült egyezségre jutni a fizetésük csökkentését illetően, ugyanakkor decemberben a klubnak halasztania kellett a futballisták bérének átutalását.

A pályán ugyan Ronald Koeman vezetőedző irányításával a legutóbbi 16 bajnokijából 13-at megnyert a csapat, amely a Király Kupa döntőjébe is bejutott, a Bajnokok Ligájában viszont szinte reménytelen helyzetben van,  a nyolcaddöntős párharc első mérkőzésén a Paris Saint-Germain 4-1-re nyert a Barcelona vendégeként.

„Elmegyünk Párizsba, hogy bemutassunk egy nagy feltámadást” – jelentette ki mámorában Laporta, akinek mostani megválasztása után a szerdán 21 órakor sorra kerülő BL-találkozó lesz az első meccse elnökként.

 

A PSG–Barcelona találkozót az M4 Sporton és az m4sport.hu-n is élőben közvetítjük.

További tartalmak