Musorujsag
Élő Eredmények
 

Kloppnak nem tiszta, hogyan rendezhetik a meccseiket Budapesten

m4sport.hu
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a Leipzig elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó előtt értetlenségének adott hangot a budapesti rendezéssel kapcsolatban.

„Nem tiszta teljesen. Ha összevetjük a lipcsei, a liverpooli és a budapesti számokat, akkor nem Lipcse vagy Liverpool az a helyszín, ahol nem szabadna játszani, amennyiben valóban ezek az adatok a fontosak” – állapította meg ezt Klopp a sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, amit a The Guardian a pandémiás futball abszurditásának nevezett, miszerint hogy hazánkban magasabb a fertőzési arány, mint az Egyesült Királyságban vagy Németországban, mégis Budapesten rendezik a párharc mindkét mérkőzését. Az ideiglenes hazai pálya keresésnek okát az országonként eltérő beutazási előírások szolgáltatják, a brit és német szabályok pedig a magyarországi utazást enyhébb besorolásúnak tartják.

Kloppnak egyébként – az első meccs tapasztalatai alapján is – semmi fenntartása nincs a Puskás Stadionnal kapcsolatban, csupán a szituáció ellentmondásait nem érti. „Látjuk, minden teljesen készen áll, akárcsak legutóbb. És a helyiek örömmel veszik, hogy ezeknek a meccseknek otthont adnak. Ezzel nincs is gondom, és ha az UEFA-nak ez megfelel, akkor így védjük meg a sorozatot.”

A Liverpool az első összecsapáson mint látogató szerzett 2-0-s előnyt.

További tartalmak