Musorujsag
Élő Eredmények
 

Párizsi döntetlennel búcsúzott a BL-től a Barcelona

m4sport.hu/mti
A Barcelona a hazai 4–1-es vereség után a párizsi visszavágón 1–1-es döntetlent játszott a Paris Saint-Germainnel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így a francia csapat jutott tovább.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Paris Saint-Germain – Barcelona 1–1 (1–1)
gól: Mbappé (31., tizenegyesből), illetve Messi (36.)
Továbbjutott: a PSG, 5–2-es összesítéssel

A párizsiak a három héttel ezelőtti első, barcelonai összecsapáson 4–1-re nyertek, és bár a szerdai visszavágó első húsz percében szinte végig a katalánok támadtak, a rengeteg kihagyott vendéghelyzet – illetve Keylor Navas-bravúr és kapufa – után megszerezték a vezetést: Kylian Mbappé büntetőből volt eredményes.

A bekapott gól ellenére is lendületben maradt a Barcelona, amely a hatszoros aranylabdás Lionel Messi távoli lövésével gyorsan egyenlített. Az argentin támadó még az első félidőben duplázhatott volna, ám a Griezmann-nal szembeni szabálytalanságért megítélt büntetőjét Navas hárította.

A kontrákra berendezkedett párizsiak a fordulás után rendezték védekezésüket, így a spanyol együttes jóval kevesebbszer tudott veszélyeztetni: Griezmann labdája a védőkben akadt el, Busquets fejesénél azonban megint Navasnak kellett játékba avatkoznia. Az utolsó húsz percre alábbhagyott a katalánok lendülete, az utolsó percben Mbappé meg is nyerhette volna a meccset a hazaiaknak, de a döntetlennel is az előző idényben finalista PSG jutott negyeddöntőbe.

A másik szerdai mérkőzésen:
FC Liverpool – RB Leipzig 2–0 (0–0)
gól: Szalah (71.), Mané (74.)
Továbbjutott: a Liverpool, 4–0-s összesítéssel.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1638844"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A Paris Saint-Germain jutott tovább, a Barca a 16 között búcsúzott a BL-től.
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/03/09066561-1-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak