Musorujsag
Élő Eredmények
 

A nyolcaddöntő visszavágóját sem vette félvállról a Bayern

A nyolcaddöntő visszavágóját sem vette félvállról a Bayern

MTI
Noha már az első mérkőzésen kényelmes előnybe kerültek, Hansi Flick, a címvédő Bayern München vezetőedzője szerint fontos volt, hogy a szerdai visszavágót is megnyerjék a Lazio ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A bajor csapat az „odavágón” elért 4-1 után otthon 2-1-re győzött az olasz rivális ellen, így 6-2-es összesítéssel jutott be – az utóbbi tíz szezont tekintve kilencedszer – a legjobb nyolc közé.

A Bayernen kívül a Borussia Dortmund képviseli a német futballt a negyeddöntőben, míg a Lazio búcsújával eldőlt, hogy olasz együttes nélkül zajlanak tovább a küzdelmek.

Simone Inzaghi meglepetésre kihagyta a kezdőből Immobilét (Fotó: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI)

„Fontos volt számomra, hogy ezt a mérkőzést is megnyerjük – mondta a szerda esti összecsapás után Flick. „A Lazio jól védekezett, de úgy gondolom, megérdemelt a győzelmünk. A támadósorunk nagyon erős, és fontos, hogy már elöl védekezzünk, nyomás alá helyezve ezzel az ellenfelet.”

A müncheniek kapujában Alexander Nübel helyettesítette a kisebb megfázással bajlódó Manuel Neuert, de miután a Lazio vezetőedzője, Simone Inzaghi meglepetésre kihagyta a csapatból a házi góllövőlista vezetőjét, Ciro Immobilét, a cserekapust nem igazán tesztelték a rómaiak. A Bayern sorozatban 19 veretlenül megvívott BL-meccsnél jár.

„Jól teljesítettünk, a fiúk meccsben voltak, aztán büntetőből kaptunk egy gólt – mondta Inzaghi. – Emelt fővel búcsúzunk, miután a csoportszakaszt veretlenül vívtuk meg. Az első mérkőzést sajnáljuk, de itt jól játszottunk.”

A negyed- és az elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban, az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A nyolc közé jutott csapatok:
Bayern München (német, címvédő), Paris Saint-Germain (francia), Liverpool (angol), Manchester City (angol), Chelsea (angol), Real Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), FC Porto (portugál)

További tartalmak