Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Chelsea a Porto legyőzésével feledtetné a West Brom elleni 2-5-öt

A Chelsea a Porto legyőzésével feledtetné a West Brom elleni 2-5-öt

m4sport.hu/Chelsea
Az angol Chelsea középső védőjét, Kurt Zoumát rosszul érintette a Premier League-ben elszenvedett csúnya, 5-2-es vereség a West Bronwich Albion ellen, amely miatt sajnálatát fejezte ki. Véleménye szerint a nagy ütésten úgy a leggyorsabb túllendülni, ha gyorsan elfelejtik a fiaskót és a hétközi Bajnokok Ligája-meccsre koncentrálnak, amelyet a portugál Portóval játszanak Sevillában.

Szombaton egy 14 mérkőzéses veretlenségi sorozata szakadt meg a Chelsea-nek, miután hazai pályán 5-2-re kikapott a West Bromtól. A londoniak francia védője, Kurt Zouma bízik abban, hogy a csapat képes lesz azonnal a megszokott, normális kerékvágásba térni és jól teljesíteni, ezt pedig a Porto ellen sikerül is bemutatni.

„Nem tudom, hogy mi történt. Talán a válogatott szünet miatt egy kicsit lanyhult a figyelem és nem adtunk ki mindent magunkból, pedig száz százalékon kellett volna égnünk. Nem a mi napunk volt, ezt nehéz lenyelni. Jobb híján tanulnunk kell belőle. Nyugalomban kiértékeljük, mi történt, aztán előrenézünk” – nyilatkozta a Chelsea honlapjának Zouma.

Előrenézve a következő akadály a Porto lesz a Bajnokok Ligájában. Papíron az angol csapat a párharc esélyese, de nem árt odafigyelni a Sergio Conceicao vezette Sárkányokra, akik a BL-nyolcaddöntőben az olasz bajnok Juventust búcsúztatták.

„Egy erőteljes reakcióval kell előállnunk a történtek után és a lehető leggyorsabban kell újra úgy teljesítenünk, mint eddig. Nincs időnk kifogásokat keresni, hiszen a hét közepén újra meccsünk lesz, amelyre fel kell készülnünk. Bele kell állnunk és meg kell mutatnunk, hogy erősek vagyunk. Pontosan ez is fog történni” – tekintet előre a 26 éves védő.

Bár Zouma bizakodik, a csapatnál komoly feszültség érzékelhető. A The Telegraph információi szerint a Porto ellen készülő gárda első edzésén a verség után a védő Antonio Rüdiger kőkeményen beleszállt a kapus Kepa Arrizabalagába, ami után az érintettek kis híján egymásnak estek.

A csapattársaknak kellett őket egymástól távol tartani, és az edző, Thomas Tuchel is úgy gondolta, jobb melegében véget vetni a csetepaténak, ezért azonnal beküldte az öltözőbe honfitársát, Rüdigert.

Borítókép: Kurt Zouma (középen) reméli, hogy a Portóval szemben sikerül elfeledtetni a West Bromwich Albion ellen elszenvedett nagy vereséget. (Fotó: EPA/Glyn Kirk)

További tartalmak