Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

A tizenegyest visszavonta a City–Dortmund bírója, a sárga lapot nem

Videobírózás után visszavontak egy tizenegyest a Manchester City – Borussia Dortmund Bajnokok Ligája-negyeddöntőben, az elsőre szabálytalannak ítélt játékosnak felmutatott sárga lap azonban érvényben maradt. Hogy is van ez?

A párharc manchesteri odavágójának első félidejében, 1–0-s hazai vezetésnél Ovidiu Hategan játékvezető tizenegyest ítélt a City javára, a dortmundi Emre Cannak pedig sárga lapot adott. A büntetőt a VAR közbeavatkozása után visszavonták, a sárga lap azonban maradt.

A keddi BL-negyeddöntők összefoglalója:

A videofelvételek alapján kiderült, hogy Can hozzá sem ért Rodrihoz, ezért szabálytalanság ugyan nem történt, de a német középpályás nem is azért kapott figyelmeztetést, hanem a sípszó utáni heves reklamálásért. Márpedig a VAR-protokoll szerint a sportszerűtlenséget akkor is szankcionálni kell, ha utólag kiderül, hogy jogos volt a játékos tiltakozása.

Ily módon tehát jogosan maradt érvényben Emre Can sárga lapja, más kérdés, hogy a játékvezető sportszerűtlenség miatt utólag Rodrinak is kioszthatott volna egy figyelmeztetést, hiszen a spanyol annak ellenére dobta fel magát látványosan és vágott fájdalmas arckifejezést, hogy hozzá sem értek.

További hírek