Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Meddig tart a Chelsea vezetőinek türelme Werner és Havertz esetében?

Hiába szerződtették őket 115 millió fontért, a Porto ellen egy akadémista volt a hős.

Kai Havertz 65 percet kapott a Porto ellen. EPA/JOSE MANUEL VIDAL

A Chelsea 2-0-ra nyert a Porto vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő szerdai, első mérkőzésén. Az angol együttes góljait két angol játékos, Mason Mount és Ben Chilwell szerezte.

A Daily Mail a győzelem mellett kiemeli, hogy a nyáron mintegy 115 millió fontért szerződtetett két német játékos, Timo Werner és Kai Havertz továbbra is adós a gólokkal és a jó játékkal. A nemrégiben kinevezett Thomas Tuchel ugyan folyamatos játéklehetőséget biztosít nekik, de a Porto ellen a 65. percben mindkettejüket lecserélte.

A Chelsea játékosok becsült értéke 10,56 milliárd font, így a 115 millió fontos kiadás simán belefért, ugyanakkor Roman Abramovics joggal gondolhatja, hogy megvezették őt. Főleg annak fényében, hogy az első gólt szerző Mount épp a klub akadémiájáról érkezett.

Pedig Werner minden tulajdonsággal rendelkezik, hogy sikeres legyen az angol futballban, gyors és robusztus, a Leipzigben pedig sorra döntötte meg a rekordokat a góljaival. Amíg az előző szezonban a német csapatban 45 meccsen 34 gól és 13 gólpassz kötődött a nevéhez, a Chelsea színeiben eddig azonban 41 meccsen csak 10 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott.

A 85 millió fontért szerződtetett Havertz játéka látványos, ugyanakkor a statisztikák – öt gól és két gólpassz – nem azt mutatják, hogy megérte őt ennyiért szerződtetni. Ráadásul az öt gólból négyet a Barnsley ellen szerzett.

A lap kiemeli, a Premier League-hez hozzászokni gyakran egy szezonra is szükség lehet, ugyanakkor a Chelsea nem híres türelméről. Tuchel a jelek szerint készen áll arra, hogy fiatal honfitársainak minden lehetőséget megadjon, kérdés, a klubvezetés mennyire lesz türelmes velük.

További hírek