Musorujsag
Élő Eredmények
 

Müller a gyilkos ösztönt hiányolta, Mbappé a csapatjátékból profitált

mti
Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain vezetőedzője boldog volt csapatának és játékosainak teljesítménye miatt, miután a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcának első mérkőzésén a PSG 3-2-re győzött a címvédő Bayern München vendégeként.

A két együttes kiváló összecsapást játszott szerda este az áprilisi hóesés közepette. Az első félidőben a francia bajnoki címvédő 2-0-ra is vezetett, a német sztárcsapat viszont még a szünet előtt szépíteni tudott. A 60. percben aztán az egész mérkőzésen remekül futballozó Thomas Müller egyenlített, a találkozó első gólját szerző Kylian Mbappét azonban hét perccel később nem tudta megállítani a bajor védelem, így a francia világbajnok támadó ismét eredményes volt, ezzel beállította a végeredményt.

„Boldog vagyok az eredmény és a csapatom hozzáállása miatt is, a srácok sokszor kerültek szorult helyzetbe Európa legjobb együttesével szemben” – foglalta össze a történteket Pochettino, szerinte gratuláció illeti a tanítványait: áldozatos játékot nyújtottak, ezt a teljesítményt kell majd megismételniük a visszavágón. „Kilencven perc még hátra van, és az a párizsi találkozó nagyon nehéz lesz, ezzel tisztában vagyunk” – jelentette ki.

A duplázó Mbappé úgy vélte, még mindig a Bayern Európa legjobb csapata, amely ellen nagyon nehéz volt futballozniuk. „Ez csak az első meccs volt, a jövő héten magabiztosan kell pályára lépnünk, és újra közösen kell erőfeszítéseket tennünk.” A 22 éves csatár kiemelte, csapatként nyújtottak kiváló teljesítményt, neki ebből sikerült profitálnia és két gólt szereznie.

„Sokkal többször találhattunk volna be, ha megmutatjuk a ránk jellemző gyilkos ösztönt, és akkor másképp alakult volna a mérkőzés” – nyilatkozta Thomas Müller. Nem a bekapott gólon problémázott, hanem azon, hogy a Bayern a rengeteg helyzetéből és kapura lövéséből nem 5-6 gólt szerzett.

Thomas Müller (25) és  Hansi Flick (jobbról) a Bayern hatékonyságát kárhoztatták (fotó: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS)

A müncheniek több mint két év után kaptak ki a legrangosabb európai kupasorozatban, Hansi Flick vezetőedző irányításával 16 veretlenül megvívott BL-meccs után veszítettek először. „Az ellenfél kevés lehetőségből talált be háromszor, mi pedig nem voltunk eléggé hatékonyak, de az, ahogyan futballoztunk, jó benyomást tett rám” – mondta. Kiemelte, nem szeret veszíteni, tanítványainak játékával ugyanakkor elégedett.

„Végigküzdöttük a kilencven percet, de sajnos nem voltunk annyira eredményesek a kapu előtt, mint amennyire szoktunk. Jövő kedden százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy a magunk javára fordítsuk ezt a nagyon nehéz párharcot” – tette hozzá Flick. Kitért arra is, hogy egyelőre még nem lehet tudni mennyi időt kell majd kihagynia a sérülés miatt lecserélt két játékosának, Leon Goretzkának és Niklas Sülének.

További tartalmak