Musorujsag
Élő Eredmények
 

Egy 94. perces ollózás miatt nem döntött BL-rekordot a Chelsea kapusa

m4sport.hu
A Chelsea ugyan 1-0-ra elvesztette a Porto elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját, de 2-1-es összesítéssel – 2014 óta először – bejutott az elődöntőbe.

A Porto látványos találatát 29.11–től láthatja.

Az idegenbeli első mérkőzést 2-0-ra nyerte a Chelsea, a visszavágó pedig nagyon sokáig 0-0-ra állít, így nem igazán forgott veszélyben Thomas Tuchel együttesének továbbjutása.

A Porto a 94. percben, Taremi szenzációs ollózásával bevette Edouard Mendy kapuját, de ez már csak a szépítésre volt elég összesítésben.

A szezon előtt igazolt francia kapusnak azért így is fájhatott a kései gól, hiszen eddig kilenc mérkőzésen védett a Bajnokok Ligájában (mind Chelsea) és ez lehetett volna a nyolcadik kapott gól nélküli mérkőzése, de Taremi gólja miatt maradt hétnél.

Azért még így is beállította a csúcsot: rajta kívül az egyetlen kapus, aki első 9 mérkőzésén 7-szer nem kapott gólt a BL-ben, a PSG-vel a címvédő Bayern Münchent kiejtő Keylor Navas (még a Real Madriddal).

A Chelse csupán 5 percet játszott hátrányban a mostani BL-szezonban és története során nyolcadik alkalommal van ott a BL legjobb négy csapata között, ez a legtöbb az angol klubok között.

További tartalmak