Musorujsag
Élő Eredmények
 

Tuchel a Chelsea küzdőszellemét méltatta a továbbjutás után

MTI
Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője elismerte, hogy semleges néző számára nem volt látványos az FC Porto elleni keddi mérkőzés, ugyanakkor kiemelte csapata küzdőszellemét, amellyel kiharcolta az elődöntőbe jutást a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
Thomas Tuchel (Fotó: EPA/Laurence Griffiths)

A londoni csapat – melynek másodedzője Lőw Zsolt – az első mérkőzésen aratott 2–0-s győzelem után kedden 1–0-ra kikapott. Mindkét találkozót Sevillában játszották.

„Elfogadtuk, hogy kemény küzdelemre van szükség. A tévé előtt ülve talán nem volt annyira látványos a játék, de az oldalvonal mellől nagyon intenzívnek, gyorsnak tűnt a mérkőzés” – értékelt a német tréner a BT Sportnak.

„Nagy öröm volt látni a küzdelmet, és azt, hogy sikerrel járnak” – utalt játékosai elszántságára.

Megjegyezte, hogy egy csapat teljesítményét részben az minősíti, mennyire sikerül meggátolnia az ellenfelet abban, hogy a saját játékát játssza. Mint mondta, ez nekik összejött, és a hajrában esett, szerinte szerencsés vendéggólig, nem adtak esélyt a Portónak. Tuchel kiemelte, hogy jól kellett védekezniük, miközben a támadásokat sem adhatták fel.

„A Porto éppen egy olyan csapat, amely általában képes elérni, hogy ellenfele a tudása alatt teljesítsen. Ez történt, amikor a Manchester Cityvel és a Juventusszal játszott” – emlékeztetett arra, hogy a portugálok előbbivel a csoportkörben otthon gól nélküli döntetlenre végeztek, utóbbit pedig a nyolcaddöntőben búcsúztatták.

„El kell fogadnod, hogy a dolgok néha nehezen jönnek össze” – tette hozzá.

Sergio Conceiçao, a Porto trénere csapata hatékonyságának hiányát emelte ki értékelésében.

„Több helyzetünk volt, de hiányzott támadásainkból a hatékonyság” – mondta a portugál TVI-nek.

Hozzátette: ezzel együtt nagyszerű mérkőzést játszottak és ő végtelenül büszke a játékosaira. Mint megjegyezte, neki ez volt edzőként az egyik legjobb összecsapása az európai porondon, a továbbjutáshoz pedig az kellett volna, hogy hamarabb összejöjjön a vezető gól.

A Chelsea a fináléért a Real Madrid és az FC Liverpool párharcának továbbjutójával mérkőzik meg. Az angliai visszavágót a madridi csapat 3–1-es hazai siker után kezdi.

További tartalmak