Musorujsag
Élő Eredmények
 
Élő stream csatornák X

Nem végezték jól a dolgukat, ezért vesztettek

Korábbi angol klasszisok szerint a sorfalban kiforduló játékosok mozdulata ösztönszerű, de nem tehetik meg, vállalniuk kell a felelősséget.

A Manchester City 2-1-re nyert a tavalyi döntős Paris Saint-Germain otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai első mérkőzésén. Az angol csapat győztes gólját Riyad Mahrez szerezte szabadrúgásból.

A Daily Mail összeállításából kiderül, hogy korábbi klasszis labdarúgók szerint mekkora védelmi hiba volt ez a gól. Mahrez lövése ugyanis nem volt jó, viszont mégis utat talált a sorfalban felugró és kiforduló Presnel Kimpembe és Leandro Paredes között.

“Az természetes ösztön, hogy elfordulsz, de ilyen esetekben ezt nem teheted meg, nem álltak ki a csapatuk mellett. Nem végezték el a dolgukat, vesztették, így lett Mahrez lövése számára egy hatalmas pillanat” – mondta Joe Hart, a City és a Tottenham egykori kapusa a BT Sportnak. Hozzátette, a kapusnak ilyen esetben lehetetlen mentenie, hiszen hátulról csak azt látja, a labda a sorfalnak ütközik. Utána már nincs ideje lereagálni a labdát.

Owen Hargreaves, az MU és a Bayern korábbi klasszisa is azon értetlenkedett, miként mehetett be Mahrez szabadrúgása. “Ez egy szörnyű szabadrúgás volt, ez a labda soha nem kerülhetett volna a kapuba” – mondta a korábbi klasszis középpályás.

A City korábbi védője, Joleon Lescott is a sorfal felelősségéről beszélt. „Rossz volt a védekezés. Hátat fordítottak, nem vállalták a felelősséget. A kapust nem lehet hibáztatni, mivel a fal feladata lett volna blokkolni”.

További hírek