Musorujsag
Élő Eredmények
 

A City pihent játékosokkal és legerősebb csapatával várja a PSG-t

A City pihent játékosokkal és legerősebb csapatával várja a PSG-t

MTI
Mostani szezonjának legfontosabb mérkőzésére készül a Paris Saint-Germain, amelynek egygólos hátrányból kellene megfordítania az elődöntős páharcot kedden este a Manchester City vendégeként ahhoz, hogy bejusson a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába.

A Manchester City – Paris Saint-Germain BL-elődöntőt kedden 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

A párizsiak múlt szerdán 2-1-re kaptak ki az angoloktól saját pályájukon, így a City nagyon kényelmes helyzetbe került a visszavágót illetően. Josep Guardiola vezetőedző tanítványai szinte már megnyerték a Premier League mostani kiírását, ennek megfelelően a katalán szakember a hétvégi fordulóban pihentetni is tudott. A felforgatott összeállítás ellenére a manchesteriek 2-0-ra legyőzték vendégként a Crystal Palace-t, vasárnap pedig már meg is ünnepelhették volna a bajnoki aranyat, ha a címvédő Liverpool legyőzi a második helyen álló Manchester Unitedet. Erre a mérkőzésre azonban nem kerülhetett sor, az MU szurkolói ugyanis a klub tulajdonosai elleni tüntetést szerveztek, és bejutottak az Old Trafford gyepére, így a találkozót elhalasztották.

A City tehát nyugodt körülmények között, a párizsi győzelemben kulcsszerepet vállaló játékosainak pihentetése mellett tudott készülni a keddi visszavágóra, míg a PSG ennél jóval kedvezőtlenebb helyzetben van.

Mauricio Pochettinónak nem volt lehetősége arra, hogy a meghatározó futballisták közül többnek is pihenőt adjon, a francia bajnokságban címvédő párizsiak ugyanis még mindig csak másodikak a Lille mögött, így az ötödik helyen álló Lens elleni hazai meccset mindenképpen meg kellett nyerniük. Neymarék teljesítették a feladatot, 2-1-re győztek, és változatlanul egy ponttal maradnak el az első helytől a Ligue 1 tabelláján, ám most bizonyára minden figyelmüket a keddi BL-elődöntős visszavágó köti le.

A PSG-nek bravúros teljesítményre lenne szüksége, hogy az előző idény után újra bejusson a BL fináléjába, míg ha a Manchester Citynek sikerül megakadályoznia ebben a francia riválist, akkor története első döntőjére készülhet a legrangosabb európai kupasorozatban.

A világbajnok Kylian Mbappé a hétvégén nem lépett pályára a PSG-ben, a City elleni első találkozón ugyanis kisebb vádlisérülést szedett össze, kedden viszont valószínűleg bevethető lesz. Pochettino a hétvégi bajnokin Leandro Paredest és Alessandro Florenzit is pihentette, így vélhetően a középpályás és a jobbhátvéd kezdő lesz Manchesterben. A szintén középpályás Marco Verratti 30 percet játszott csak a Lens ellen, ezért nagy valószínűséggel ő is a kezdő tizenegyben kap majd helyet kedden este.

A másik oldalon Guardiolának nincs gondja sérültekkel, gyakorlatilag a legerősebb kezdőcsapatát küldheti pályára.

A PSG feltámadásában a fogadóirodák sem látnak túl nagy fantáziát, Neymarék manchesteri győzelme közel ötszörös oddson fogadható, de a döntetlen is több mint négyszeres pénzt ér, miközben a City hazai sikerére a tét valamivel több mint másfélszeresét fizetnék ki a bukmékerek.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik kedden este, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: epa09171410 Sergio Aguero (C) of Manchester City celebrates with teammates after scoring a goal during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Manchester City in London, Britain, 01 May 2021. EPA/Clive Rose / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nem érinti a BL-döntőt a törökországi lezárás
Nem befolyásolja a labdarúgó Bajnokok Ligája május 29-ei, isztambuli döntőjét a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló, csütörtöktől két és fél hétig tartó törökországi zárlat.
Bajnokok Ligája
Rekordot döntöttek az ifjak a BL-ben
Lionel Messit és Cristiano Ronaldót már nem sokáig láthatjuk játszani, de látva a tehetségek számát és képességeit, aggodalomra nincs ok.
Bajnokok Ligája