Musorujsag
Élő Eredmények
 

Megtört az átok: története során először BL-döntőt játszhat a Manchester City

Megtört az átok: története során először BL-döntőt játszhat a Manchester City

m4sport.hu
Az angol Manchester City hazai pályán 2–0-ra legyőzte a francia Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, a párharc visszavágóján, így kettős sikerrel, 4–1-es összesítéssel bejutott a sorozat fináléjába.
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Kedvező előjelekkel várhatta az összecsapást az angol gigász, a Paris Saint-Germainnél ugyanis nem lehetett ott a kezdőcsapatban a vádlisérüléssel bajlódó Kylian Mbappé, aki kétségtelenül a francia alakulat legveszélyesebb játékosa volt az elmúlt hetekben. Mauricio Pochettino a szélvészgyors támadó helyén Mauro Icardit nevezte a kezdőbe, az argentin csatárral kapcsolatban viszont nem árt tudni, hogy az ezt megelőző hét, az egyenes kiesésben lejátszott találkozóján egyszer sem tudta bevenni az aktuális ellenfél kapuját.

A PSG kezdte aktívabban a meccset, a hetedik percben néhány pillanatig azt hihette, hogy tizenegyest rúghat – egy beadás után Olekszandr Zincsenko vállára pattant a labda, a játékvezető először kezezést látott, így a sípjába fújt, a visszanézés után azonban hamar kiderült, hogy ebből bizony nem lesz büntető.

A tizenegyedik percben Pep Guardiola együttese megszerezte a vezetést: Ederson fantasztikus passzal ugratta ki Zincsenkót, az ukrán védő Kevin De Bruyne elé tálalt, akinek a lövését blokkolták a védők, a labda viszont pont Rijad Mahrez elé pattant, ő pedig köszönte szépen, hat méterről laposan a jobb alsóba lőtt.

A 16. percben, a másik oldalon Marquinhos bólinthatott négy méterről, ám fejese csak a felső lécet találta el, a 19. percben pedig már Ángel Di María veszélyeztetett, de 18 méterről fél méterrel a kapu mellé csavart.

Az első félidőben több próbálkozása volt a PSG-nek (7–6), a franciák azonban a kaput nem találták el, így 1–0-s manchesteri vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Az 55. percben Phil Foden lőtt távolról, de középre tartó kísérletét védte Keylor Navas, majd a másik oldalon Neymar forgatott meg három embert, azonban túl sokáig cselezett, lövését így blokkolni tudták.

A 63. percben eldőlt a párharc – a a Manchester City villámgyorsan lekontrázta a párizsiakat, a támadás végén Mahrez közvetlen közelről, senkitől sem zavartatva bombázhatott a vendégek kapujába, találata pedig azt jelentette, hogy az angolok összesítésben már 4–1-re vezettek.

Ez volt a City 300. gólja az európai kupasorozatokban.

A 69. percben ráadásul tíz emberre fogyatkozott a PSG, miután Di María teljesen fölöslegesen, a pályán kívül nemes egyszerűséggel belerúgott Fernandinhóba. Tettéért azonnal kiállították, és idő előtt mehetett zuhanyozni.

A Manchester City végül 2–0-ra megnyerte a mérkőzést, és kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel behúzta a párharcot, ez pedig azt jelenti, hogy története során először bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Real Madriddal vagy a Chelsea-vel csaphatnak össze. A finálét május 29-én rendezik Isztambulban.

A mérkőzés összefoglalója

Mahrez nyilatkozata

Bajnokok Ligája
Elődöntő, 2. mérkőzés
MANCHESTER CITY (angol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 2–0 (1–0)
Manchester, Etihad Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kuipers (holland)
Man. City: Ederson – K. Walker, Stones, Dias, Zincsenko – Bernardo Silva (Sterling, 82.), Fernandinho, Gündogan – Mahrez, De Bruyne (Jesus, 82.), Foden (Agüero, 85.). Menedzser: Josep Guardiola
PSG: K. Navas – Florenzi (Dagba, 75.), Marquinhos, Kimpembe, A. Diallo (Bakker, 83.) – A. Herrera (Draxler, 62.), Verratti, Paredes (Danilo, 75.) – Di María, Icardi (M. Kean, 62.), Neymar. Vezetőedző: Mauricio Pochettino
Gólszerző: Mahrez (11., 63.)
Kiállítva: Di María (69.)

Továbbjutott: a Manchester City, kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel.

Borítókép: EPA/PETER POWELL

További tartalmak