Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Kedden dől el, hol rendezik a Bajnokok Ligája döntőjét

Az UEFA és a brit kormány hétfőn tárgyal a Bajnokok Ligája-döntő helyszínének lehetséges módosításáról, London léphet az előzetesen kijelölt házigazda, Isztambul helyébe - írja a Sky Sports.

Amennyiben Angliában rendezik a BL-döntőt, a legnagyobb eséllyel nemzeti stadionuk, a Wembley lehet a helyszíne a Manchester City és a Chelsea fináléjának május 29-én.

Hivatalos döntés keddre várható az UEFA-tól, amennyiben elveszik az Ataturk Stadiontól a BL-döntőt, Isztambul egy éven belül másodszor veszítheti el a rendezést.

Már 2020-ban is a Törökországban játszották volna a BL-szezon utolsó mérkőzését, de a koronavírus-járvány közbeszólt és Portugáliában, egy nyolcas buboréktornával zárult a szezon.

Emiatt Isztambul megkapta a 2021-es döntőt, de a világjárvány ismét átírhatja a terveket.

A problémát a Nagy-Britanniában érvényes utazási korlátozások okozzák, Törökország ugyanis a magas kockázatot jelentő piros jelzésű besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy csak a legszükségesebb esetben engedélyezett az utazás és a visszatérőkre 10 napos kötelező karantén vár a hatóságok által kijelölt szállodákban.

Mivel angol házidöntőt rendeznek, logikus B-tervnek tűnik, hogy Angliában rendezzék a finálét, ennek lehetőségéről folytat tárgyalásokat az UEFA és az Angol Labdarúgó-szövetség, mindenesetre a britek nyitottak a házigazda szerepre, a végső szót az UEFA mondja ki, várhatóan kedden.

Az UEFA legalább 20-25 ezer néző előtt rendezné a finálét, vélhetően csak akkor egyeznek bele a londoni rendezésbe, ha ezt a számot az angolok vállalni tudják. A Premier League utolsó fordulóira 10 ezres nézőlimit van, de a május 17-re kiírt FA-kupa döntőre 20 ezer szurkolóval terveznek.

C tervként a tavalyi buborkétorna helyszíne, Portugália is felmerült.

Vezessen az UEFA döntése bárhova, az garantált, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét az M4 Sport élőben közvetíti.

Az Európa Liga döntőjébe a Manchester United és a Villarreal jutott be a helyszín Lengyelország, Gdansk városa, a Stadion Energa Gdańsk lesz, közel 10 ezer szurkoló jelenlétével.

Borítókép: EPA/Richard Heathcote

További hírek