Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Egy napig, és szigorú buborékban tartózkodhatnak Portóban a BL-döntőre látogatók

Szigorú járványügyi szabályok várják azokat a Chelsea- és Manchester City-szurkolókat, akik elutaznak a labdarúgó Bajnokok Ligája portói döntőjére.

A portugál kormány pénteken közölte, hogy a két tábor hívei legfeljebb 24 órát tartózkodhatnak az országban, s ezalatt is buborékban kell élniük, csak chartergépeken érkezhetnek és távozhatnak, belépéskor koronavírusteszten kell átesniük.

“Két szurkolói zónát alakítunk ki, ahonnan a stadionhoz szállítjuk a rajongókat, az Estadio do Dragaótól pedig egyenesen a repülőtérre mennek” – sorolta Mariana Vieira da Silva, az elnökségi ügyek minisztere.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön döntött úgy, hogy Isztambul helyett Portóban kerül sor a BL fináléjára május 29-én. A találkozóra mindkét angol klub hat-hat ezer jegyet kap.

A mérkőzésnek eredetileg az isztambuli Atatürk Stadion adott volna otthont, ám a múlt héten a brit kormány szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba – így Törökországba – csak “nyomós indokkal” megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén.

Az UEFA a hét elején tárgyalásokat folytatott a brit kormánnyal és szövetséggel, hogy a londoni Wembleyben kerüljön sor a mérkőzésre, de a megbeszélések nem vezettek eredményre, mert a szövetség nem tudta elérni, hogy a mérkőzésre utazó újságírók és más vendégek mentesüljenek a helyi karanténkövetelmények alól.

Portugália azért lehet rendező, mert egyike annak a 12 országnak, ahonnan Nagy-Britanniába visszatérve nem kell karanténba vonulni.

Borítókép: fcporto.pt

További hírek