Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Döntött az UEFA, eltörli az idegenben szerzett gólok szabályát – sajtóhír

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az Európai Labdarúgó-szövetség a pénteki ülésén úgy határozott, hogy eltörli az idegenben szerzett gólok szabályát.

 

Az UEFA illetékes bizottsága Portóban, a Bajnokok Ligája-döntő előtt megvitatta a témát – péntek este a nemzetközi sportsajtó egybehangzóan arról számolt be, hogy a szervezet végül úgy határozott, hogy a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is eltörli a szabályt. Ahhoz, hogy az újítás hivatalossá váljon, az UEFA végrehajtó bizottságának is az áldását kell adnia a módosításra.

Amennyiben a változtatásokat elfogadják, akkor a jövőben a rendes játékidő után döntetlenre álló összecsapásoknál előbb hosszabbításra kerülne sor, és ha ott sem dől el a találkozó, akkor tizenegyespárbaj határoz a továbbjutásról.

Az idegenben lőtt gólok szabályát az 1965-66-os idényben alkalmazták először, azonban most, amikor a koronavírus-járvány miatt sok mérkőzést semleges helyszínen és nézők nélkül rendeztek, ez hátrányosan érinthetett csapatokat. A kiesés párharcokban, ha két csapat azonos számú lőtt góllal áll a második felvonás 90 percét követően, az jut tovább, amely több találatot szerzett idegenben.

A mostani BL-idényben a címvédő Bayern München és a Juventus is e szabály miatt esett ki.

A Manchester City – Chelsea Bajnokok Ligája-döntőt élőben közvetíti május 29-én 21:00-tól az M4 Sport és az m4sport.hu.

Borítókép: epa09144616 (FILE) - The UEFA Champions League trophy (L) and the Henri Delaunay trophy (R) of the UEFA EURO soccer championship on display at the UEFA headquarters in Nyon, Switzerland, 18 September 2014 (reissued 19 April 2021). In the early hours of 19 April 2021 twelve European soccer clubs, AC Milan, Arsenal FC, Atletico de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF and Tottenham Hotspur have announced the creation of a Super League which would rival the excisting UEFA club competitions and has been strongly condemned by the UEFA. EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT *** Local Caption *** 55959466

További hírek