Musorujsag
Élő Eredmények
 

Pep Guardiola: A legtöbb esetben a döntőben szenvedni kell

Pep Guardiola: A legtöbb esetben a döntőben szenvedni kell

M4 Sport
Pep Guardiola úgy gondolja, nem fogja uralni a Chelsea elleni Bajnokok Ligája döntőt a Manchester City, de a csapata készen áll szenvedni a sikerért.

„Biztos, hogy szenvedni fogunk, és nem az lesz, hogy odamegyünk és élvezzük majd. Jó lenne, de a legtöbb esetben a döntőkben szenvedni kell. Kitartásra van szükség. A rossz pillanatokat is el kell fogadni és kezelni kell. Mert lesznek ilyenek. De megpróbáljuk magunkat adni és jól teljesíteni” – foglalta össze várakozásait a katalán edző, aki a sajtótájékoztató során szavain túl minden gesztusával jelezte, megtisztelőnek tartja, hogy ismét Bl-döntőn vehet részt.

A Dortmund és a PSG elleni párharcokban is előfordult, hogy alárendelt szerepbe kényszerültek – hozott fel példákat mondandója megerősítésére. „Nem lesz kilencven percnyi egyoldalú játék, teljes fölény. Amikor szenvedünk, akkor is össze kell tartanunk. Amikor pedig lesz lendületünk eldönteni a meccset, ki kell használnunk.”

Kiemelte, folyamatosan érzi a vezetőség támogatását. Nem is kérhetne többet, hogy jól teljesítsen. Tudja, ha nem tesz eleget az elvárásoknak, kiadják az útját, ám ettől függetlenül a jó kapcsolat megmarad.

A kezdő kijelölésével kapcsolatban pedig elárulta, borzasztó érzés számára, amikor a kimaradó játékosaival közölni kell a rossz hírt.

A City játékosai közül Kevin De Bruyne és Fernandinho vett még részt a sajtótájékoztatón.

A Manchester City – Chelsea BL-döntőt szombaton 19:45-től kezdődő műsorunkban közvetítjük élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

Borítókép: EPA/Laurence Griffiths

További tartalmak