Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Tuchel késve teljesített ígérete, ami BL-győzelmet érhetett

Első ránézésre Thomas Tuchelről, a Chelsea német mesteréről azt lehetett feltételezni, hogy nem sokat ad arra, hogy öltözéke harmonikus legyen egy ilyen fontos eseményen, mint egy Bajnokok Ligája-döntő. Sötét ruházata mellé egy már-már rémségesen elütő, kifejezetten szemet szúró fehér cipőt vett fel. Mint kiderült, nem véletlenül.

Az egyik mérkőzés után adott interjújában mesélte el Tuchel, hogy miért azt a bizonyos cipőt vette fel a Manchester City elleni BL-fináléban.

Mint kiderült, a lábbelit még Párizsban, a Paris Saint-Germain elnökétől, Nasszer Al-Kelaifitól kapta ajándékba. Akkor megígérte a kuvaiti sportvezetőnek, hogy a Bajnokok Ligája döntőjében fel fogja venni a cipőt.

Az elmúlt szezonban a PSG – akkor még Tuchel vezetésével – is a BL-fináléig menetelt, ahol viszont kikapott a német Bayern Münchentől. Tuchel bevallotta, hogy akkor nem tartotta be ígéretét, mert mégsem vette fel a cipőt a lisszaboni mérkőzésen.

Idén – ezúttal a Chelsea-vel – újra eljutott a BL-döntőig a német szakember, eljöttnek látta az időt, hogy ígéretét teljesítse. Bár ruháihoz nem kifejezetten illett a cipő, mégis felvette. A folytatás már a futballtörténelem rész: a Chelsea örülhetett szombaton este Portóban… talán egy picit a cipőnek is köszönhetően, amelynek létezését külön megünnepelte az edző.

Tuchel mindenesetre fontosnak tartotta kiemelni a lábbeli szerepét a döntőben.

Borítókép: Thomas Tuchel (EPA/David Ramos)

További hírek