Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Tuchel: Talán már meg is van az új szerződésem

A Chelsea-t BL-győzelemre vezető Thomas Tuchel szerint a szombati siker minden bizonnyal szerződéshosszabbítást fog érni számára Roman Abramovics klubtulajdonosnál, akivel egyébként a finálét követő ünnepléskor találkozott először.

„Nem vagyok száz százalékig biztos benne, de talán ezzel a győzelemmel már meg is van az új szerződésem. Meglehet” – idézi a Kicker a német trénert, akinek eredetileg jövő nyárig szólt a megbízatása a londoniaknál, egyéves hosszabbítási opcióval.

Thomas Tuchelt – a stábjában Löw Zsolt másodedzővel – januárban nevezték ki a Chelsea-nél, a csapat akkor a kilencedik helyen állt a Premier Leagu-ben. A szezon végére feljöttek a BL-indulást érő negyedik helyre, az FA Kupában döntőbe jutottak, az idény megkoronázásaként pedig 1–0-ra verték a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája döntőjében.

A 47 éves edző azt is elárulta, hogy a szombati döntő utáni ünnepléskor, a portói Estadio do Dragao gyepén találkozott először Abramoviccsal. „Úgy vélem, ez volt a legjobb alkalom az első találkozásra. Vagy a legrosszabb, mert mostantól ez csak rosszabb lehet” – viccelődött Tuchel.

Borítókép: Thomas Tuchel és Roman Abramovics a BL-döntő után (Fotó: EPA/Michael Steele/Pool)

További hírek