Musorujsag
Élő Eredmények
 

BL-selejtező előtt: az edző változott a Fradinál, a cél nem

BL-selejtező előtt: az edző változott a Fradinál, a cél nem

mti
A Ferencváros kedden kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a koszovói Prishtina elleni hazai odavágót a Duna World és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A sorozatban harmadszor magyar bajnok zöld-fehérek ugyanazzal a céllal, de új vezetőedzővel vágnak neki a kvalifikációnak, Szerhij Rebrovot nyáron Peter Stöger váltotta a kispadon. A keret nagy része viszont egyben maradt, eddig négy játékos – Marcel Heister, Isael, Lovrencsics Gergő és Michal Skvarka – távozott.

Az FTC az elmúlt két idényben egyaránt főtáblára jutott: 2019-ben az Európa-ligában, míg tavaly a BL-ben, s idén is az a célja, hogy ismét csoportkörös legyen a nemzetközi porondon, lehetőleg a legrangosabb sorozatban, de legalább a második számú El-ben.

Az első párharc a papírforma szerint nem okozhat gondot, mivel a Prishtina az előselejtezőből érkezett. Az első kör megnyerése azért is kiemelten fontos, mert a vesztes az újonnan életre hívott Konferencia Liga selejtezőjébe kerül át, míg az az együttes, amely a második fordulóban búcsúzik a BL-től, már az Európa-ligában folytathatja. A harmadik számú sorozat létrejöttével és az ezzel járó átalakításnak köszönhetően, ha a BL-selejtező első körét sikerrel veszi az FTC, akkor már csak egy párharcot kell nyernie a biztos csoportkörhöz, mert az Európa-liga BL-ből kiesett bajnokokat felvonultató ágáról az alulmaradók továbbcsúsznak a Konferencia Ligába.

A Ferencvárosnak minden esélye megvan arra, hogy továbbjusson az első két fordulóból: az előző két idény remek szereplésének köszönhetően kiemeltként a második körre sem kapott igazán nehéz ellenfelet, ugyanis a Prishtina búcsúztatása esetén a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield vár rá. Kudarc esetén a Konferencia Ligába átkerülve a walesi Connah’s Quay Nomads és az örmény Alaskert párharcának vesztesével küzdene meg.

A Ferencváros-Prishtina párharc első felvonását kedden 18 órától a Groupama Arénában rendezik, a Duna World és az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetít, a felvezető műsor 17:45-kor kezdődik, a visszavágóra pedig egy héttel később Koszovóban kerül sor.

Borítókép: Peter Stöger az FTC-DAC felkészülési mérkőzésen 2021. június 30-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak