Musorujsag
Élő Eredmények
 

Stöger: A Slavia ellen nem biztos, hogy ez elég lesz

Stöger: A Slavia ellen nem biztos, hogy ez elég lesz

m4sport.hu/fradi.hu
A magyar bajnok Ferencváros magabiztosan, kettős győzelemmel vette a litván Zalgiris Vílnius állította akadályt a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A zöld-fehérek következő ellenfele a a harmadik körben a cseh Slavia Praha lesz, amely papíron esélyesebbnek számít.

A litván bajnok ellen a hazai 2-0-s győzelem után idegenben is nyert, ezúttal 3-1-re a Peter Stöger vezette magyar bajnok. Az eredményt nézve könnyed továbbjutásról lehet beszélni, de a magyar bajnok osztrák vezetőedzője is belátta, hogy a játék olykor hagyott némi kívánnivalót maga után.

„Nem volt egyszerű mérkőzés a mai, de azt kaptuk, amire számítottunk. Az első félidőben talán nem voltunk elég aktívak, ettől függetlenül az 1-0-s vezetésünk birtokában már tudtunk dominálni. Örülök a továbbjutásnak. A két mérkőzés alapján egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. A budapesti meccsen több helyzetünk volt, ám nem lőttünk elég gólt ahhoz, hogy kényelmes legyen az idegenbeli meccsünk. Vilniusban helyenként könnyed hibákat vétettünk a passzok során. A meccs előtt nem beszéltem erről, de a műfű előnyt jelentett az ellenfélnek” – értékelte a mérkőzést Stöger, aki már a jövőbe is tekintett.

A Bajnokok Ligája következő fordulójában, a selejtező harmadik körében a cseh bajnok Slavia Praha lesz az FTC ellenfele.

„Nem tudom, mekkora siker ez, presztízs szempontjából biztosan az, de a mi célunk továbbra is a BL-csoportkörös szereplés kivívása. A Slavia ellen nem biztos, hogy elég lesz, ha ilyen sok hibával játszunk. A csehek elleni meccs lesz az első olyan selejtezőnk, amikor nem mi leszünk az esélyesek, de nagyon számítok a szurkolók támogatására az első mérkőzésen” – mondta a zöld-fehérek 55 éves mestere.

Borítókép: Peter Stöger (EPA/VALDRIN XHEMAJ)

További tartalmak