Musorujsag
Élő Eredmények
 

„A pokol elszabadult a fantasztikus a Groupama Arénában” – a svájciak nem bírtak betelni a Budapesten megtapasztalt hangulattal

„A pokol elszabadult a fantasztikus a Groupama Arénában” – a svájciak nem bírtak betelni a Budapesten megtapasztalt hangulattal

m4sport.hu
A svájci lapok félelmetes budapesti hangulatról számoltak be a kedd esti, Ferencváros–Young Boys (2–3) labdarúgó Bajnokok Ligája-playoffkör visszavágója után.

 

„A berni első, 3–2-es siker után a Young Boys Budapesten is ugyanilyen arányú győzelmet aratott a Ferencváros ellen – noha voltak nehéz pillanatok, a BSC mindezek ellenére is diadalmaskodott, mert kellő elszántságot és egységet mutatott” – olvasható a Neue Zürcher Zeitung cikkében.

A portál megjegyzi, hogy 2–1-es magyar vezetésnél, 4–4-es összesítésnél nehéz volt elképzelni, hogy a svájciak hogyan tudják megfékezni a Ferencváros erejét. A Neue Zürcher Zeitung emellett a magyar szurkolókat is kiemelte.

„Minden kiegyenlített volt, kivéve a hazai pálya előnye – Budapesten hangos nézők ezrei tüzesen hajtották az FTC-t, a hazaiak mögött volt az egész stadion, a Young Boys egyedül maradt, mintha egy emberrel kevesebben lett volna, akárcsak az első mérkőzés nagy részében.” 

„Drámai rájátszásmeccs Budapesten” – ez már a Blick címe.

A lap szintén kiemeli a Groupama Aréna csodálatos hangulatát, hozzátéve, hogy Peter Stöger alakulata hátrányban, vesztett állásnál is képes volt megrázni magát, és visszajött az összecsapásba.

„És amikor Ryan Mmaee fejesével átvette a vezetést az FTC, a pokol elszabadult a fantasztikus Groupama Arénában. A Fradi volt közelebb a továbbjutáshoz, nem állt jól a Young Boys szénája” – szerepel Alain Kunz helyszíni tudósításában.

A vereség ellenére is állva tapsolták és éltették a szurkolók a Ferencváros játékosait

Az Aargauer Zeitung sem tudott szó nélkül elmenni a budapesti légkör mellett.

„A Ferencváros Wingo és Mmaee találatával fordított, a Groupama Aréna ekkor tombolt.”

Dominic Wuillemin, a Berner Zeitung és a Tages Anzeiger munkatársa is Budapestről tudósította a találkozót.

„A Young Boysnak kemény menet volt a Ferencváros elleni, nagyon „forró” volt az atmoszféra. A szünetben, 2–1-es magyar vezetésnél a közönség őrjöngő tapssal jutalmazta a levonuló játékosokat. Ekkor úgy tűnt, hogy ami rosszul kezdődött a magyarok számára, az végül fesztivál lesz. Az, hogy ez egy kellemetlen meccs lesz a Young Boys számára, már a kezdés előtt nyilvánvalóvá vált: zöld-fehérbe öltözött, maszkos tömeg tolongtak a ferencvárosi Groupama Aréna felé menet. Koronavírus? Úgy tűnik, Magyarországon ezt már elfelejtették. Egy órával a kezdés előtt a lelátók már majdnem megteltek – a meredek sorokkal rendelkező stadion egy üstre emlékeztetett, a hangulat olyan volt, mint a 2018-as, illetve a 2019-es BL-playoffban, amikor a Young Boys Zágrábban, illetve Belgrádban lépett pályára.” 

Összefoglaló

Peter Stöger értékelése

Dibusz Dénes értékelése

Ryan Mmaee értékelése

BL-selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó
Ferencvárosi TC-Young Boys (svájci) 2-3 (2-1)
Groupama Aréna, 20 677 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
Továbbjutott: a Young Boys kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel.
gólszerzők: Wingo (18.), R. Mmaee (28.), illetve Zesiger (4.), Fassnacht (56.), Mambimbi (93.)
piros lap: Laidouni (64.)
sárga lap: Zachariassen (31.), Laidouni (58., 64.), Civic (67.), Wingo (70.), R. Mmaee (81.), illetve Martins (67.)
Ferencvárosi TC:
Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Uzuni, Somália (Mak, 86.), Laidouni, Zachariassen – Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee
Young Boys:
Von Ballmoos – Macerias, Camara, Zesiger, Garcia – Fassnacht, Sierro (Aebischer, 62.), C. Martins, Ngamaleu – Elia (Lauper, 85.), Siebatcheu (Mambimbi, 85.)

 

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek