Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Klopp: Ma este egy igazi hős ellen játszunk

A Pool menedzsere szerint a Milant egy olyan játékos erősíti, akit az egész világ tisztel.

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere hősként üdvözölte az AC Milan védőjét, Simon Kjaert a két együttes szerda esti összecsapását megelőző sajtótájékoztatón.

A német szakember kiemelte, minden tisztelete a dán játékosé, ahogyan hozzájárult a csapattárs, Christian Eriksen életének megmentéséhez, aki a nyári Európa-bajnokságon a finnek elleni első találkozón esett össze hirtelen szívmegállás következtében.

“A meccsek előtt általában a saját játékosaimra koncentrálok, mint az ellenfélre, de ma este kivételt kell tennem. Ezen az estén lehetséges, hogy Simon Kjaer ellenünk játszik, de ő egy olyan személy, akit szerintem tisztel az egész futball- és sportvilág” – mondta Klopp.

A csapatkapitány Jordan Henderson – aki az angol válogatott tagjaként szintén részt vett az Eb-n – elmondta, el sem tudja képzelni, min mentek keresztül a dán játékosok, és nagyon megkönnyebbült, amikor kiderült, Eriksen felépül.

“Csapatkapitányként lenyűgözött Simon viselkedése, ahogy vezette a csapatát. Láttam, hogy az UEFA neki és a dán orvosi csapatnak adományozta az elnöki díjat, ami teljesen megérdemelt. Remélem, Simon is tudja, hogy mindenki tiszteli és csodálja a futballban azért, amit aznap este tett” – mondta Henderson.

Az Eb finn-dán mérkőzés 43. percében Christian Eriksen, a dánok csapatkapitánya mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. Kjaer ezalatt a csapat játékosait Eriksen köré vezényelte, hogy a kamerák ne lássák mi történik, majd amikor Eriksen felesége is a pályára ment, őt is próbálta vigasztalni. A szünetben pedig az ő szava is közrejátszott abban, hogy csapattársai folytassák a találkozót, melyet végül 1-0-ra elveszítettek.

Borítókép: Jürgen Klopp EPA/ANDREW YATES

További hírek