Musorujsag
Élő Eredmények
 

Megvan a második játékos, aki mesternégyessel mutatkozott be a BL-ben

Megvan a második játékos, aki mesternégyessel mutatkozott be a BL-ben

m4sport.hu | Szerző: Szerencsés Szilveszter
A Bajnokok Ligájában szerda este bemutatkozó Sebastian Haller négy góllal debütált a legrangosabb sorozatban.

A Sporting ellen 5-1-re megnyert mérkőzésen lett a második mesternégyessel bemutatkozó játékos a 27 éves francia származású, elefántcsontparti csatár. Már 68 másodperccel a kezdő sípszó után megszerezte a vezetést, majd a kilencedik percben más második gólját is meglőtte. Zlatan Ibrahimovic szintén amszterdami mezben megállt kettőnél BL-bemutatkozásán.

Haller azonban nemcsak a duplázást teljesítette túl négy góljával – ő lehetett volna a tizedik játékos aki mesterhármassal debütál a legrangosabb európai kupasorozatban, illetve a második olyan Ajax játékos aki mesterhármast szerez. 1995-ben, Jari Litmanen rúgott hármat a Ferencváros elleni csoportmérkőzésen.

Mesternégyesre korábban egyetlen játékos volt képes első BL-meccsén: az Ajaxban is legendává váló Marco van Basten 1992-ben már a Milan színeiben a Götteborg ellen 4-0-ra megnyert összecsapáson szerezte csapata összes találatát. A különbség csupán annyi, hogy Haller mindet akcióból, van Basten pedig egyet büntetőből szerzett.

A 27 éves csatárt a 2021-es nyári átigazolási időszakban, 22 és fél millió euróért a West Ham-től szerződtette az Ajax és úgy tűnik, kitűnő vásárt csinált. Haller ebben a szezonban négy mérkőzésen négy találatnál jár a holland bajnokságban, az elmúlt három meccsen (válogatott, bajnoki, BL)nyolc alkalommal volt eredményes.

Borítókép: Sebastien Haller (balról a második) EPA/ANTONIO COTRIM

További tartalmak