Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

A Maldini család harmadik generációja is bemutatkozott a Milanban a BL-ben

Nagyapja, Cesare Maldini és apja, Paolo Maldini után Daniel Maldini is bemutatkozhatott a Milanban BL-meccsen. Amíg a felmenők klasszis védők voltak, ő támadó.

A Milan ugyan 3-2-re kikapott a Liverpooltól a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, mégis volt legalább egy az olasz csapat játékosai közül, akinek örök emlék marad ez az este. Daniel Maldini ugyanis itt mutatkozott be a BL-ben.

A 19 esztendős játékosnak nincs könnyű dolga, hiszen a Maldini név fogalom a Milannál. Nagyapja és apja is korának egyik legmeghatározóbb védője volt.

Nagyapja, Cesare Maldini 1954 és 66 között játszott az együttesben, ezalatt négy bajnoki címet és egy Bajnokcsapatok Európa Kupáját (1963) nyert a csapattal. (Egy BEK-döntőt pedig elveszített 1958-ban a Real Madrid ellen.)

Összesen 346 meccse volt a milánóiaknál, ebből 29 alkalommal lépett pályára a BEK-ben. A Milan mellett játszott a Triestina (32 meccs) és a Torino (33) csapataiban is.

Daniel édesapja, Paolo Maldini a ’90-es évek legismertebb védője volt, hétszeres bajnok, ötszörös BEK- (1989 1990), illetve BL-győztes (1994, 2003, 2007). Emellett további három BL-finálén szerepelt, melyeket elveszített csapata (1993, 1995, 2005).

647 meccsen lépett pályára Milan mezben, ezekből 19 volt BEK-találkozó, míg a BL-ben 116 alkalommal szerepelt. A bajnokságban 29, míg a legrangosabb európai kupasorozatban három gólt szerzett.

A legfiatalabb, a mindössze 19 éves Daniel 2020 februárja óta nyolc meccsen játszott a Serie A-ban, ezeken összesen 54 perc játéklehetőséget kapott. Az idei szezonban eddig öt percet volt pályán, míg a liverpooli BL-meccsen hét perc jutott neki.

Édesapjával és nagyapjával ellentétben ő azonban támadó, így inkább az ellenfél kapuja előtt érzi jól magát. (Danielnek van egy öt évvel idősebb bátyja, aki szintén a Milan akadémiáján nevelkedett, ő jelenleg a harmadosztályú Pro Sesto játékosa.)

További hírek