Musorujsag
Élő Eredmények
 

Tíz rekord, amelyet Cristiano Ronaldo tart a Bajnokok Ligájában

m4sport.hu
A Manchester Unitedhez nyáron visszatérő Cristiano Ronaldo a Young Boys ellen a 177. mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában, ezzel utolérte a szereplési örökranglistát eddig egyedül vezető Iker Casillast. Ennek kapcsán az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felelevenített további kilenc rekordot, amelyet a 36 éves portugál klasszis tart a legrangosabb európai kupasorozatban.
Tíz rekord, amelyet Cristiano Ronaldo tart a Bajnokok Ligájában (Fotó: MTI/EPA/Keystone/Alessandro Della Valle)

Cristiano Ronaldo 2003. október 1-jén mutatkozott be a Bajnokok Ligájában: az akkor még mindössze 18 éves portugál támadó ugyan kiharcolt egy tizenegyest a Stuttgart ellen, a Manchester United végül 2–1-re kikapott.

Ami pedig azóta történt, már történelem, Cristiano Ronaldo igazi klasszissá vált, és számos rekordot megdöntött a BL-ben. A Manchester United, a Real Madrid és a Juventus színeiben összesen már 177 meccsnél jár a sorozatban, ezzel utolérte Iker Casillast, szeptember 29-én, a Villarreal elleni hazai találkozón pedig a vezetést is átveheti a szereplési örökranglistán.

Cristiano Ronaldo a Bajnokok Ligája történetének legeredményesebb játékosa is: a svájci együttes ellen már a 135. gólját jegyezte, így jelenleg 15 góllal megelőzi Lionel Messit (120) és 60 találattal a képzeletbeli dobogó harmadik helyét elfoglaló Robert Lewandowskit (75). Érdekesség, hogy a portugál labdarúgó az első 27 BL-meccsén nem talált a kapuba, így a rekordot jelentő 135 gólhoz mindössze 150 összecsapásra volt szüksége.

Ronaldo nevéhez számos további rekord köthető, ilyen például a kieséses szakaszban szerzett legtöbb gól (összesen 67), a legtöbb tizenegyesből szerzett gól (összesen 19) és az egy teljes idényben szerzett legtöbb gól (a 2013–2014-es szezonban 17 góllal zárt).

Játékosként Cristiano Ronaldo nyerte meg legtöbbször a Bajnokok Ligáját (5), és egyedül neki sikerült eddig három különböző BL-döntőben is gólt szereznie.

Eddig csak a portugál klasszis tudott egy idényen belül mind a hat csoportmérkőzésen gólt szerezni, továbbá csak ő volt sorozatban 11 mérkőzésen eredményes a BL-ben.

Végezetül az UEFA statisztikája szerint Cristiano Ronaldo az egyetlen játékos, akinek egy csapat ellen sikerült összesen tíz gólt is szereznie – ez az együttes pedig nem más, mint korábbi munkaadója, a Juventus…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Solskjaer nem aggódik a meglepő vereség után
Hiába szenvedett meglepő vereséget a 95. percben kapott elkerülhető góllal a Manchester United a Young Boys otthonában a Bajnokok Ligája F csoportjának első körében, Ole Gunnar Solskjaer nem kongatta nem a vészharangokat a továbbjutást illetően.
Bajnokok Ligája
Cristiano Ronaldo: Nem pomponlánynak tértem vissza
Az angol The Sun utánajárt, hogy mit mondott Cristiano Ronaldo új csapattársainak a Manchester Unitedben, amikor úgy döntött, hogy beszédet arról, mi volt az oka a visszatérésének a Vörös Ördögökhöz.
Külföldi futball