Musorujsag
Élő Eredmények
 

Messi játszhat a City ellen, Neymar és Mbappé megbeszélte konfliktusát

Messi játszhat a City ellen, Neymar és Mbappé megbeszélte konfliktusát

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Mauricio Pochettino szerint a Manchester City még a PSG előtt jár, Pep Guardiola pedig a világ legjobb edzője.

A Bajnokok Ligája második fordulójának egyértelmű csúcsmeccse a Paris Saint-Germain Manchester City találkozó lesz. Az A-csoport rangadója előtt a hazai együttes vezetőedzője, Mauricio Pochettino hivatalos sajtótájékoztatón elemezte az esélyeket.

„A Manchester City a világ egyik legjobb csapata, a világ egyik legjobb edzőjével, Pep Guardiolával. Ugyanúgy álmodnak a Bajnokok Ligája megnyeréséről, mint mi. Talán egy kicsit előttünk járnak jelenleg, de ezen a meccsen bármi történhet” fogalmazott az argentin mester.

Pochettino egy hétvégi szituációra is visszautalt, a Montpellier elleni, 2–0-ra megnyert bajnokin ugyanis Kylian Mbappé láthatóan megsértődött Neymarra, mert ziccerben nem passzolta le neki a labdát.

„A csapat nyugodt, a játékosok remekül kijönnek egymással. A labdarúgásban akadnak ilyen helyzetek, nálunk mindig a győzelem a legfontosabb. A sajtóban nagy visszhangot keltett az ügy, de valójában semmiség volt az egész. Ráadásul a Neymar és Mbappé a lefújás után megbeszélte a szituációt.”

A közvéleményt természetesen leginkább Lionel Messi sérülése izgatta, aki szeptember 19-én, az Olympique Lyon elleni találkozón kapott rúgást a térdére, s az azt követő két bajnokit kihagyta. Mauricio Pochettino róla és Marco Verrattiról is beszélt.

„Valószínűleg mindketten a keret tagjai lesznek. Azt még nem tudom megmondani, hogy kezdőként számíthatok-e rájuk, de jó eséllyel pályára lépnek. Ami Messi beilleszkedését illeti, ő a világ legjobb játékosa, de emellett ugyanolyan emberi lény, mint bárki más, nemcsak egy új csapatot, de egy új kultúrát, országot is meg kell szoknia. Biztos vagyok benne, hogy idővel nagy hasznunkra lesz, és fantasztikus sikereket érünk el közösen.”

A PSG első győzelmére készül a Manchester City ellen, a BL-csoportkör egyik legnagyobb rangadóját kedden 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Kylian Mbappe és Neymar Jr. (EPA/IAN LANGSDON)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Messi már a csapattal edzett
Lionel Messi fájdalommentesen és a Paris Saint-Germain többi játékosával együtt edzett csapata soron következő mérkőzése előtt egy nappal.
Bajnokok Ligája
Bizakodóak Párizsban: Messi visszatérhet a BL-ben a City ellen
Lionel Messit szeptember 19-én, a Lyon elleni bajnokin le kellett cserélni kisebb sérülése miatt, a soron következő két mérkőzését a Paris Saint-Germainnek ki kellett hagynia. Párizsban bizakodóak, hogy a keddi, Manchester City elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre bevethető lesz.
Külföldi futball