Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Busquets: Kritikus helyzetben vagyunk

| Romao André
A klub hírnevéhez, történetéhez méltatlanul kezdte a szezont a Barcelona. A La Ligában három-három győzelemmel és döntetlennel - legalább veretlenül - a hatodik helyen állt, a Bajnokok Ligájában viszont borzalmasan, két 3-0-s vereséggel kezdett az E csoportban. A Bayern München ellen is nehezen magyarázható egy ilyen zakó, a szerda esti a Benfica otthonában gyakorlatilag az elfogadhatatlan kategóriába tartozik. Sergio Busquets, a katalánok középpályása is belátja, hogy egy nagyon nehéz időszakot él át a csapat, az Estádio da Luzban csak mélyült a krízis.

“Ez nagyon nehéz. A végén a mérkőzések a támadóharmadban dőlnek el, ahol most nem voltunk elég határozottak. Nagyon hamar sikerült felállnunk (a Benfica a 3. percben szerezte meg a vezetést), úgy gondolom, hogy a csapat ekkor jól játszott, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket rendre elhibáztuk. Amikor  pedig ez történik, hogy kimaradnak a lehetőségek, az ellenfél büntet” – mondta a Benfica elleni mérkőzéssel kapcsolatban Busquets.

Szavait alátámasztja, hogy a Barcelona nyolcszor próbálkozott kapura lövéssel, de Vlachodimosznak, a lisszaboniak egyesének egyszer sem kellett közbeavatkozni. A hazaiak – bár kevesebbet birtokolták a labdát, tizenkétszer próbálkoztak, hatszor el is találták a kaput, Ter Stegent  háromszor mattolták a Sasok.

“Nem értem. Többször odaértünk, de mindent kihagytunk, még úgy is, hogy alig pár méterre voltunk a kaputól.”

A Benfica taktikája jól működött, hátul hézagos volt a Barcelona

“Náluk szinte a teljes csapat a belsővédőikkel szorosan együttműködve védekezett. Másra sem vártak, hogy elindíthassák gyors kontráikat” – beszélt az ellenfél eredményes taktikájáról.

Koeman jövője

“Ezt lehet a lehető legkönnyebben előrángatni. Mindannyiunknak megvan a maga felelőssége. Igaz, jelenleg egy nagyon kritikus szituációt élünk át.”

Még semmi sincs veszve a BL-ben

“Még csak két forduló ment le, és való igaz, nulla ponttal állunk. Nehéz. Csak arra kell gondolnunk, hogy minél feljebb kerüljünk a tabellán, nincs más lehetőségünk. Meg kell néznünk, mi lesz az előttünk álló mérkőzéseken. Utolsók vagyunk, de meg kell maradnunk pozitívnak” – zárta szavait Busquets a Marcának adott interjújában.

 

Borítókép: Rafa Silvét (középen) támadja Gerard Piquet (balra) és Sergio Busquets. (EPA/MANUEL DE ALMEIDA)

További hírek