Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Forlán: Darwin sokban hasonlítható Cavanihoz és Suárezhez

| Romao André
Hét közben a Benfica ütött újabb szöget a Barcelona koporsójába a Bajnokok Ligájában. A portugál csapat 3-0-ra verte a katalánokat, a találatokból kettőt az uruguayi Darwin Nunez vállalt, akire már több nagy európai csapat is szemet vetett.

A 22 éves uruguayi támadó, Darwin Nunez kirobbanó formában játszott a Barcelona ellen, már a 133. másodpercben betalált Ter Stegen kapujába, később a kapufát is eltalálta és büntetőből újra eredményes volt.

Nem csoda, hogy a Benfica tehetséges csatárát több nagy csapat is figyeli, Olaszországból az Inter és a Milan, de a spanyol Atlético Madrid is szemet vetett rá.

Csapattársát, Alex Grimaldót is lenyűgözi Nunez teljesítménye:

“Ami a legjobban elkápráztat, az az ereje. Amikor Darwin megindul, már képtelenség megállítani. Emellett az is rendkívüli, ahogyan képes a helyzeteit értékesíteni. Talán ez a leginkább szembeötlő” – dicsérte a négyszeres uruguayi válogatott csatárt Grimaldo.

Egy neves honfitársa, Diego Forlán is elégedetten szemléli a Benfica tehetségének játékát.

“Azt gondolom, hogy sokban felfedezhető benne a karakter, ami Edinson Cavanit vagy Luis Suárezt jellemzi. Elképesztő fizikuma van. Magas és nagyon erős. Érdemes sokat dolgoznia, mert a lehetőség benne rejlik… nem is kevés” – mondta Forlán, aki hasonló poszton játszott és 112-szer ölthette magára az uruguayi nemzeti csapat mezét.

Borítókép: Darwin Nunez (EPA/MANUEL DE ALMEIDA)

További hírek