Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

A nem túl optimista Benfica-szurkolók tanácsai a Bayern München megállítására

| Romao André
Szerdán este a Benfica a bombaformában lévő Bayern Münchent fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörében. A portugál csapat hívei nem túl optimisták a mérkőzés kimenetelét illetően, ugyanakkor nem vesztették humorukat, és kisebb német nyelvleckével támogatták a Sasokat, hátha ezzel kicsit vissza lehet fogni a lendületben lévő bajorokat. A hangfelvételt még a Bayern brazil oldala is megosztotta.

Némileg ellentétes előjellel készül a soros mérkőzésére Bajnokok Ligája E csoportjában a Benfica és a Bayern München.

Míg Lewandowskiék a Bundesligában átgázoltak az Európa-ligában a Ferencvárossal egy csoportban szereplő Bayer Leverkusenen egy könnyed, 5-1-es győzelemmel, addig a lisszaboni Sasok a Portugál Kupában csak hosszabbítás után tudták búcsúztatni az alsóbb osztályú Trofense csapatát.

Az előzmények tükrében a portugál szurkolók nem sok esélyt látnak arra, hogy csapatuk képes lehet jó eredményt elérni szerda este a Fények Stadionjában, ezért igyekeztek humorral elütni szorongásukat: összeállítottak egy kis német gyorstalpalót nyelvleckét a játékosok számára, hogy nehéz helyzet esetén mit mondjak a bajor együttes labdarúgóinak, hátha ezzel vissza lehet őket fogni, ne bántsák annyira szeretett csapatukat.

“Látva, hogy a bajorok miként rombolták szét a Leverkusent, talán nem rossz ötlet megtanulni pár kifejezést németül. Hasznosak lehetnek a szerdai meccsen.
Stratégiai szempontból közelítjük meg a problémát: mi azt szeretnénk, hogy a Bayern játékosai szeressenek minket annak érdekében, nehogy egyből az elején durván fenéken rúgjanak. Másfelől, így talán kicsit nyitottabbak lesznek a javaslatainkra. Kezdjük azzal, hogy egy kicsit kedvükben járunk:
– München egy gyönyörűséges város.
Amint ezt meghallják, rögtön készségesebbek lesznek a továbbiakkal szemben, amik igazán számíthatnak a meccsen.
– Hé, játszhatnánk egy kicsit lassabban?
Mivel eddigre már szeretnek minket, talán más lendülettel közelítenek a védelmünk felé. Viszont, ha ez mégsem jön össze:
– Légy oly kedves, most már elég. Mi is csak emberi lények vagyunk.
Ha még mindig nem jártunk sikerrel, akkor váratlanabb javaslatokkal kell előállni:
– Elrontott lövés = Ingyen sör.
Reménykedjünk, hogy ezek után Lewandowski már nem fogja kínozni Vlahodimoszt és elkezd mellé bombázni.
Ha pedig végre bevált a taktika, és véglegesen be akarjuk fejezni ezt a szenvedést:
– Mi lenne, ha korábban fejeznénk be, és elmennénk bulizni? Taarabt elég jó helyeket ismer.
Sok szerencsét mindenkinek szerdára.”

Ennél kilátástalanabb – egyben viccesebb – szurkolói sikolyt ritkán hallani. A Bayern München brazil oldala meg is osztotta azzal, hogy “képtelenek vagyunk nevetés nélkül megállni”.

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: EPA/SASCHA STEINBACH)

További hírek