Musorujsag
Élő Eredmények
 

Félix: Kaká volt az első példaképem

Félix: Kaká volt az első példaképem

m4sport.hu
Kedden este a Bajnokok Ligájában az Atlético Madrid az eddig hibátlan Liverpoolt fogadja. Amikor a két csapat legutóbb találkozott egymással, akkor a spanyol csapat kettős győzelemmel verte ki a Vörösöket, így érthető, ha Jürgen Kloppékat a visszavágás is fűti. Joao Félix, a Matracosok fiatal portugálja is részese volt a másfél évvel ezelőtti diadalnak, most biztos abban, hogy újra nagy meccset játszanak az angolokkal.

A 21 éves portugál a CBS „Qué golazo” című podcastjének adott hosszabb interjút, amelyben a Liverpool elleni meccsről és más érdekes dologról is beszélt. Amikor az Atlético utoljára találkozott a Liverpoollal, az akkori angol bajnokkal, sikerült megverni a Wanda Metropolitanóban és az Anfielden is, kemény, szoros meccseken. Joao Félix most is hasonlóan nehéz meccsre számít.

„Egy erős ellenfélre számítunk. Mindannyian tudjuk, milyen a Liverpool, egy nagy csapat, amelynek nagyon jó a támadószekciója, de felkészültek vagyunk és abban bízunk, hogy tudjuk játszani a saját játékunkat, amivel nyerhetünk. Tisztában vagyunk azzal, hogy Szalah, Mané és Jota is borzasztóan veszélyes, ahogyan azt is tudjuk, hogy hátul is remek játékosaik vannak, szóval biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz” -latolta az esélyeket a kedd esti mérkőzés előtt Félix, aki arról is beszélt, óriási érzés, hogy újra telt ház előtt játszhatnak.

A járvány miatt közel két évet üres stadionokban játszottak, így hatalmas érzés volt, hogy például a Barcelona ellen megnyert bajnokin telt ház előtt játszhattak.

„Kicsit más a hangulata a Wandának és az Anfieldnek, mert utóbbiban a nézők közelebb vannak a pályához és így hangosabbak, ugyanakkor a szurkolók szenvedélye azonos, mind a legmagasabb fokon égnek. Hatalmas érzés újra telt stadionokban játszani, miután körülbelül két évet kellett nélkülöznünk a nézőket. Szükségünk van erre, kellenek a szurkolók, amennyien csak tudnak jönni” – mondta a portugál.

Híradások szerint a Barcelona elleni meccs után Diego Simeone, az Atleti mestere elvesztette a hangját a Barcelona elleni meccs után, annyira kiabált. Joao Félix is megerősíti, hogy edzője hajlamos minden mérkőzésen ezer fokon égni.

„Nagyon jó vele (Simeonéval) dolgozni, rengeteget tanulunk tőle. Azt pedig mindenki láthatja, hogy mennyire szenvedélyes a mérkőzések közben. Egészen elképesztő és egyedi. Kicsit más fokon ég, mint válogatottbeli edzőm (Fernando Santos). Cholo (Simeone beceneve) mindig átéli a mérkőzéseket, folyamatosan beszél, az oldalvonal mellett rohangál, amit nekünk jó látni” – beszélt argentin edzőjéről.

A fiatal támadó elképesztő egyéniségek mellett pallérozódik nap mint nap, Luis Suáreztól, Antione Griezmanntól lesheti el a sportág finomságait.

„Tőlük rengeteget tanultam. Már második éve játszom együtt Luis Suárezzel, Antoine-nal ez az első évem. Látom, milyen elképesztő minőséget képviselnek, mennyire tapasztaltak. Egy olyan fiatal játékos számára, mint amilyen én vagyok, ez hatalmas ajándék, hogy tanulhatok tőlük, dolgozhatok velük” – mondta szerényen neves csapattársairól az Atlético legdrágább szerzeménye, aki azt is elmesélte, hogy gyerekként ki volt rá a legnagyobb hatással.

„Kaká! Úgy nőttem fel, hogy őt láttam játszani. Ő volt az első példaképem a labdarúgásban. Nagyon tetszett, ahogyan ő játszott, tagadhatatlanul hatással volt a játékomra.”

Aki látta a legendás, Aranylabdás brazilt a pályán és a még mindig csak 21 éves portugált, valóban felfedezhet némi hasonlóságot a stílusukban.

Borítókép: Joao Felix (Fotó: EPA/Juan Carlos Hidalgo)

További tartalmak