Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Jesus: Sokak szerint a Bayern a világ legjobbja, szerintem is

| Romao André
Szerdán este a portugál Benfica a német Bayern Münchent fogadja a Bajnokok Ligája G csoportjában. Bár a hazai pálya nagy előnyt jelent a Sasok számára, a mérkőzés egyértelmű esélyese a kvartettet vezető bajor együttes.

A Bayern München lehengerlően kezdte a Bajnokok Ligája idei kiírását. Hintett egy hármast a Barcelonának a Camp Nouban, majd egy ötössel küldte haza az ukrán Dinamo Kijevet, miközben Neuer hálója érintetlen maradt a két meccsen.

A Benfica körülbelül azt hozta, amit remélt, csak eredetileg nem a megtörtént módon. A lisszaboniak egy döntetlennel kezdtek Kijevben, bár a meccs teljes képét nézve inkább győzelmet érdemeltek volna (az igazsághoz tartozik, hogy az utolsó 10 percet viszont a hazaiak nyomták meg). A folytatás viszont álomszerű volt: a Barcelona a Fények Stadionjában is 3-0-ra kapott ki, így jelenleg a Bayern vezeti a csoportot 6 ponttal, a Benfica követi néggyel.

A BL-ben tehát jól szerepel eddig a két csapat, a hétvégi teljesítményeik között viszont jelentős az eltérés. A müncheni csapat idegenben verte agyon a Ferencvárossal egy EL-csoportban szereplő Bayer Leverkusent (5-1), a Benfica viszont hosszabbítás után tudott csak továbbjutni egy másodosztályú csapat ellen.

A mindig magabiztos Jorge Jesus az átlagnál lényegesen óvatosabban kezeli a német bajnok fogadását. Meggyőződése, hogy a bajorokat nem lesznek képesek úgy meglepni, ahogyan az előző fordulóban a katalánokat.

“A Barcelona tisztában volt azzal, hogy a Benfica egy erős csapat, de esélyes, hogy az életben nem gondolta volna, hogy ilyen játékra leszünk képesek. A Bayern már tudja, hogy megvertük a Barcelonát 3-0-ra, ahogyan ők is. Megkapták a vészjelzést: nem árt figyelni. Egy meccs kimenetele gyakran nüanszokon múlik, nem tudhatjuk előre, mi fog történni. A futball nem egy egzakt tudomány. Meggyőződésem, hogy a Bayern teljesen felkészült, hogy mire számíthat ellenünk, így nem tudjuk meglepni, mint a Barcelonát”- mondta Jorge Jesus, a Benfica edzője a szerdán este kilenc órakor kezdődő meccsről.

A portugál edző tiszteli a németeket, ezért arra számít, hogy a szezon egyik legnehezebb mérkőzése előtt áll csapata.

“Sokan azt gondolják, hogy a Bayern a világ legerősebb csapata, ezt én is csak megerősíteni tudom. Nem azért, mert nekik vannak a legjobb játékosaik. Ilyen téren a PSG talán erősebb, de képtelen azt az állandóságot tartani, mint a Bayern. Ettől függetlenül semmi sem szegheti kedvünket és elképzelésünket, hogy igenis képesek leszünk beleszólni a mérkőzés alakulásába” – fejezte ki reményeit a 67 éves szakvezető, aki azt is kijelentette, hogy csapata biztosan más taktikával lép pályára, mint a Barcelona ellen.

“Teljesen különböző csapatokról beszélünk, más elképzelésekkel a játékról. A Barcelona inkább a pozíciós támadó futballra helyezi a hangsúlyt, a Bayern kifejezetten gólra törő, hihetetlenül gyors döntéseket képes hozni a támadásokban, így sokkal nehezebb megfékezni. A Bayern mellett több érv szól, ezért a felkészülésünk is sokkal részletesebb volt. Túlzás nélkül többet készültünk egy szobában, mint a pályán. Csak úgy leszünk képesek feltartóztatni a Bayern támadásait, ha csapatként védekezünk és megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt. Meglátjuk, hogy sikerül-e a tervünket apályára vinni” – zárta szavait Jesus.

A Benfica szurkolói mindenesetre nem bíznak abban, hogy csapatuk a német fölé kerekedhet, így ellátta pár jó – inkább szórakoztató – tanáccsal a Sasok játékosait.

Borítókép: Jorge Jesus (Fotó: EPA/ANTONIO COTRIM)

További hírek