Musorujsag
Élő Eredmények
 

Piqué utolérte Ronaldinhót és Roberto Carlost

Piqué utolérte Ronaldinhót és Roberto Carlost

m4sport.hu | Szerző: Brúszel Péter
A Barcelona középhátvédje 16. gólját szerezte a Bajnokok Ligájában, amivel beérte Roberto Carlost a legeredményesebb védők rangsorában.

A gránátvörös-kékek szerdán első győzelmüket aratták az elitliga idei kiírásában, a Dinamo Kijev elleni meccs (1–0) egyetlen gólja Gerard Piqué nevéhez fűződik, aki találatával kettő rekordot beállított, egyet pedig megdöntött.

Piqué gólja 6:57-től a játéknap összefoglalójában:

A védő hét év után volt újra eredményes a BL-ben, ráadásul 34 évesen és 260 naposan talált be, ezzel ő lett a Barcelona legidősebb BL-gólszerzője, megelőzve Sylvinhót (34 év, 241 nap) és Henrik Larssont (34 év, 63 nap).

Piquének ez volt a 16. gólja – kettőt még a Manchester United színeiben szerzett –,  így Roberto Carlosszal holtversenyben ő lett a leggólerősebb védő a legrangosabb európai klubsorozatban, 14. barcás Bajnokok Ligája-találatával pedig Ronaldinhót érte be.

A világ- és Európa-bajnok játékos egyébként talizmánnak sem rossz: a katalánok mind a 14 meccsüket megnyerték, amikor gólt szerzett a BL-ben.

Borítókép: Barcelona, 2021. október 20. Gerard Pique, a Barcelona játékosa (b) ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjának harmadik fordulójában játszott FC Barcelona - Dinamo Kijev mérkőzésen Barcelonában 2021. október 20-án. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

További tartalmak