Musorujsag
Élő Eredmények
 

Ritka bravúr lenne Gulácsiék továbbjutása a BL-csoportból

Ritka bravúr lenne Gulácsiék továbbjutása a BL-csoportból

m4sport.hu | Szerző: Brúszel Péter
Fel van adva a lecke a Bajnokok Ligája csoportkörét három vereséggel kezdő (és szerdán a PSG-t fogadó) RB Leipzignek: az elitliga történetében mindössze két csapat tudott továbbjutni hasonló helyzetből.

A szerdán 21 órakor kezdődő Leipzig–PSG mérkőzést az M4 és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A három magyart, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot soraiban tudó lipcseiek a nyitófordulóban kilencgólos meccsen maradtak alul a Manchester City vendégeként (6–3), majd nagy meglepetésre hazai pályán szenvedtek vereséget a Club Brugge-től (1–2), legutóbb pedig Párizsban kaptak ki 3–2-re.

Már a fenti eredménysorból is kitűnik, nem örvend túl jó formának a Bajnokok Ligájában a Leipzig: a PSG elleni zakóval zsinórban ötödik vereségét szenvedte el a sorozatban, utóbbi hét meccsén pedig 20 gólt kapott.

Plane nem rózsás Gulácsiék helyzete, ha történelmi viszonylatban nézzük továbbjutási esélyeiket. Eddig ugyanis csupán kettő együttes lépett tovább a BL-csoportjából, azt követően, hogy három forduló után pont nélkül állt.

A 2002/2003-as idényben a Newcastle United kezdett hasonlóan rosszul, az észak-angliai gárda akkor a Juventustól, a Dinamo Kijevtől és a Feyenoordtól kapott ki, ám sorozatban három győzelmével ott lehetett a második csoportkörben (hogy aztán ott harmadikként végezzen a Barcelona és az Inter mögött).

A második, egyben az eddigi utolsó alkalomért nem kell ilyen sokat visszalapoznunk a történelemkönyvekben. A 2019/2020-as kiírásban az akkor BL-újonc Atalanta állt fel, miután az első három meccsen összesen 11 gólt rámolt be neki a Dinamo Zagreb, Shakhtar Donetsk, Manchester City trió. A bergamóiak aztán megemberelték magukat, egy döntetlennel és kettő győzelemmel nyolcaddöntőbe jutottak.

Ha mindez nem lenne elég, a Leipzignek szerdán a Paris Saint-Germain ellen kell megkezdenie a felzárkózási hadműveletet, igaz, a hétvégi bajnokin a szünetben lecserélt Lionel Messi és a felső légúti nyavalyával küzdő Kylian Mbappé játéka is kérdéses.

Borítókép: EPA/Ian Langsdon

További tartalmak