Musorujsag
Élő Eredmények
 

Benzema duplájával verte a Real a Sahtart, öngóllal maradt életben a Milan

Benzema duplájával verte a Real a Sahtart, öngóllal maradt életben a Milan

m4sport.hu
A Real Madrid hazai pályán Karim Benzema duplájával nyert 2–1-re a Sahtar Donyeck ellen, az AC Milan pedig öngóllal egyenlített a Porto ellen, így megmentette az egyik pontot és életben tartotta továbbjutási reményeit.

Benzema első találata volt a Real Madrid ezredik gólja a Bajnokok Ligájában/Bajnokcsapatok Európa Kupájában, a királyi gárda lett az első klub, amelyik elérte ezt az álomhatárt. A francia világbajnok 291. és 292. gólját szerezte madridi mezben, ezzel Santillanát is maga mögé utasítva a Real történetének negyedik legeredményesebb játékosa lett, csupán Cristiano Ronaldo (450), Raúl (323) és Di Stéfano (308) áll előtte a rangsorban.

A Real egy másik mérföldkövet is elért ezzel a győzelemmel: az első klub lett, amelyik megszerezte századik hazai győzelmét a Bajnokok Ligájában.

Az AC Milan több mint ötven percig egygólos hátrányban játszott a Porto ellen, azaz kiesésre állt, de Mbemba öngóljával sikerült megmentenie az egyik pontot, így megmaradt a matematikai esélye a továbbjutásra. Az olasz bajnokságban 11 forduló után veretlen Milan így továbbra is nyeretlen a BL csoportkörében.

Bajnokok Ligája, 4. forduló:
B csoport:
AC Milan – FC Porto 1–1 (0–1)
gól: Mbemba (61., öngól), illetve Luis Díaz (6.)

D csoport:
Real Madrid – Sahtar Donyeck 2–1 (1–1)
gól: Benzema (14., 61.), illetve Fernando (39.)

A szerdai BL-nap összefoglalója:

Borítókép: Karim Benzema (Fotó: EPA/Kiko Huesca)

További tartalmak