Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Solskjaer: Senki sem kérdőjelezheti meg a játékosaim elhivatottságát

| Kun Dániel
Az Atalanta 2-2-es döntetlent játszott a Manchester United ellen hazai pályán, Cristiano Ronaldo a félidők ráadásában szerezte az egyenlítő gólokat. Az angolok így a csoport élén maradtak az utolsó két forduló előtt. A mérkőzés után a hazaiak csalódottan, a vendégek elégedetten nyilatkoztak. A mérkőzés képe alapján nem véletlenül.

Az Atalanta–Manchester United összecsapás izgalmasnak ígérkezett, nemcsak az odavágó szélsőségessége miatt, de a két csapat továbbjutási ambíciói miatt is. Az olaszországi összecsapáson két alkalommal is vezetést szereztek a hazaiak, de jött Cristiano Ronaldo és a félidők ráadásaiban egy-egy góllal egyenlített.

A döntetlennel inkább az angolok lehettek elégedettek, mert a csoport első helyén maradtak, de a Gian Piero Gasperini vezette Atalantának sem kell a kardjába dőlnie, semmi sincs veszve a továbbjutás szempontjából.

Az Atalanta trénere, Gasperini érthetően csalódott volt, hogy az utolsó percekben kicsúszott a kezükből a három pont: „Ez most nagy csalódás, mert úgy tűnt, elfogyott az erejük. Csak kevés idő volt a végéig, de ilyen a Bajnokok Ligája. Egy egészen kivételes játékos volt az ellenfél soraiban” – utalt Ronaldo személyére.

„Büszkék lehetünk arra, amit a United elleni két meccsen mutattunk. Gyönyörű este volt, de néhány dologban fejlődnünk kell. El kell fogadnunk az eredményt, még van esélyünk a továbbjutásra, a saját kezünkben a sorsunk” – értékelt a karakteres és sokak által csodált Gasperini.

A vendégek mestere, Ole Gunnar Solskjaer a mérkőzés után elismerte, nem volt fáklyás menet az Atalanta ellen idegenben pályára lépni: „Nehéz pályán kellett helytállnunk. A légkör elképesztő volt, az ellenfél erőnlétileg nagyon erős és agresszív csapat, aki ellen nehéz játszani.

„Varane combizomfájdalmat érzett, ezért nem vállaltam kockázatot. Megnyugtató a jelenléte a pályán, de ilyen a futball” – Solskjaer ezért inkább lecserélte őt a 38. percben., helyére Mason Greenwood érkezett, így már az első félidő végén hadrendet váltottak, 5-3-2-ről 4-4-3-ra álltak át.

„Senki sem kérdőjelezheti meg a játékosaim elvihatottságát. Nem adják fel és a végsőkig küzdenek. Változtatnunk kellett. Az első gólunkat szép csapatjátékkal szereztük meg – csodásan kipasszoltuk őket. Az volt az első jele annak, amikor azt a futball játszottuk, amit játszanunk kellene.”

„Nagyon szoros meccs volt. Cristiano pedig egyszerűen elképesztően játszott. Ha valakit beteszel a csapatba, az mindenképpen ő. Hihetetlen, amit csinál, mindig jól teljesít. Biztos vagyok benne, hogy a Chicago Bulls sem gondolta volna annak idején, hogy lesz egy Michael Jordan a csapatukban. A legjobbak közül való volt, mint Ronaldo. A legjobbaknak a Manchester Unitedben a helye. Ezért lett bajnok a Chicago Bulls is. ” – Cristiano Ronaldo teljesítményéről, akit nem felejtett el összehasonlítani a kosárlabda egyik legnagyobb csillagával, Michael Jordannel sem.

„Bűntényt követek el minden alkalommal, amikor összeállítom a csapatot, mert mindig ki kell hagynom valakit. A Tottenham ellen más rendszerben játszottunk. Ma öt védővel álltunk fel”  – ezért hagyta ki Jadon Sanchót a kezdőből. „Jadon jól szállt be, éles volt. Jól dolgozik és a hozzáállása is példaértékű.”

A kék-feketék középpályása, Teun Koopmeiners letört volt: „Amikor az utolsó percekben kapsz gólt, mindig borzasztó érzés. Dolgozunk kell ezen, különösen egy olyan csapat ellen, mint a United.”

Ronaldo, akit a mérkőzés legjobbjának választottak, elégedett volt az eredménnyel és hozzátette, az Atalanta ellen nem könnyű mérkőzést nyerni.

Az Eb-győztes portugál az idei négy Bajnokok Ligája mérkőzésén öt gólt szerzett.

Paul Pogbának furcsa, déjà vu érzése volt„Cristiano az Cristiano. Csak egy újabb Cristianós-dolog volt, amit ma csinált. Tiszta déjà vu. Mindenki róla beszél. Nekem semmit sem kell mondanom. Hány aranylabdát is nyert, mennyi ideje a világ legjobbja? Mit lehetne még róla mondani? Csak elismerni lehet. Mindig a legjobbját nyújtja.”

A portugál Bruno Fernandes szerint, aki az első gól előtt sarokkal kihagyhatatlan helyzetbe hozta ötszörös aranylabdás csapattársát, nehéz csörtén vannak túl: „Nehéz meccs volt. Tudtuk, hogy kemény lesz az Atalanta ellen játszani, sokat fejlődtek az utóbbi években. Sokat futnak, odaadóan küzdenek, de az utolsó sípszóig hinned kell. Mi hittünk és meg is lett az eredménye. Kiváltság Ronaldo csapattársának lenni. Már hosszú ideje a legjobbak között van. Nem lehet szavakkal leírni őt. Ma újra megmutatta és gólt szerzett a fontos pillanatokban.”

Borítókép: EPA/PAOLO MAGNI

További hírek