Musorujsag
Élő Eredmények
 

Ronaldo és Sancho BL-nyolcaddöntőbe lőtte az MU-t; győzelmével a Bayern is csoportelső

Ronaldo és Sancho BL-nyolcaddöntőbe lőtte az MU-t; győzelmével a Bayern is csoportelső

m4sport.hu/MTI | Szerző: Pollák Márton
A Manchester United idegenben győzte le a Villarrealt a Bajnokok Ligája-csoportkör 5. fordulójának keddi játéknapján, melyen a Bayern München is elhozta a három pontot a Dinamo Kijev otthonából.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

F csoport:
Villarreal (spanyol)-Manchester United (angol) 0-2 (0-0)
Gól: Ronaldo (78.), Sancho (90.)G

A United mindkét gólja megér egy misét.

Az elsőt Ronaldo szerezte, akinek ez volt szezonbeli 6. BL-találata, mindezt úgy, hogy az eddigi 5 csoportmeccs mindegyikén eredményes volt – korábban a 2017/18-as szezonban, a Real Madrid játékosaként volt képes arra, hogy egy BL-idény első öt találkozójának mindegyikén gólt szerezzen. (Ronaldo Ruud van Nistelrooy óta az első United-játékos, aki zsinórban legalább öt egymást követő BL-meccsen betalált.)

A portuál csatár góljai már hét plusz pontot értek a Unitednak az európai topliga aktuális kiírásában: a 95. percben győztes gólt szerzett a Villarreal elleni hazai mérkőzésen, a 81. percben szerzett találatával nyertek az Atalanta ellen, a 91. percben egyenlítő találatot jegyzett Bergamóban, most pedig az ő talaálatával szerzett vezetést az MU és ha Sancho nem jön, akkor is győz a csapat.

Jadon Sancho megadta a módját, óriási gólt ragasztott a Villarreal kapujába – az angol szélső 15. tétmeccsén az első találatát szerezte a Unitedben.

Győzelmével a Manchester bejutott a legjobb 16 közé.

E csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-Bayern München (német) 1-2 (0-2)
Gól: Garmas (70.), illetve Lewandowski (14.), Coman (42.)

A Bayern München megőrizte százszázalékos mérlegét, így biztosan első helyezettként zár a négyesében.

A bajorok már a 14. percben vezetést szereztek a Dinamo Kijev vendégeként az Aranylabda egyik nagy esélyesének, a lengyel Robert Lewandowskinak gyönyörű ollózós góljával. A német gárda a szünet előtt megduplázta az előnyét, a második félidőben az ukránok erejéből már csak a szépítésre futotta.

Később:

E csoport:
FC Barcelona (spanyol)-Benfica (portugál) 21.00

F csoport:
Young Boys (svájci)-Atalanta (olasz) 21.00

G csoport:
Lille (francia)-Salzburg (osztrák) 21.00
Sevilla (spanyol)-VfL Wolfsburg (német) 21.00

H csoport:
Malmö (svéd)-Zenit (orosz) 21.00
Chelsea (angol)-Juventus (olasz) 21.00

 

Borítókép: EPA/Peter Powell

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Két edző is kijelentette, hogy nem érdekli a Manchester United kispadja
Szombaton a Manchester United Watford elleni csúfos veresége (1-4) a Vörös Ördögök menedzserének, Ole Gunnar Solskjaernak az állásába került. A norvég helyét ideiglenesen egyik segítője, aki korábban szintén a klub játékosa volt, Michael Carrick vette át.
Külföldi futball
Ibrahimovic az Azpilicueta-afférról: Szándékosan csináltam. Nem volt szép, de újra megtenném
A Milan svéd sztárja, Zlatan Ibrahimovic a The Guardiannak adott hosszabb interjút, amelyben elmondta, hogy mi a titka annak, hogy túl a negyvenen is képes a legmagasabb szinten tejesíteni, miért akarja folytatni a labdarúgást, ameddig csak bírja. Emellett arról is őszintén beszélt, hogy a spanyolok elleni vb-selejtezőn miért könyökölte le brutálisan Azpilicuetát.
Külföldi futball