Musorujsag
Élő Eredmények
 

Xavi: Mi a Barca vagyunk, Münchenbe nyerni megyünk

Xavi: Mi a Barca vagyunk, Münchenbe nyerni megyünk

m4sport.hu | Szerző: Romao André
A Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában a végig gólra törőbben játszó Barcelona 0-0-s döntetlent játszott a portugál Benficával a Camp Nouban, így az utolsó fordulóban az E csoportban még nagy izgalmak várhatóak.

Xavi Hernández, a Barcelona november 6-án kinevezett vezetőedzője a Benfica elleni 0-0-s döntetlennel mutatkozott be a Bajnokok Ligájában. A katalán csapata klublegendája a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nem nagyon tudta leplezni csalódottságát az eredmény miatt, ugyanakkor büszkén nyilatkozott csapata hozzáállásáról és játékáról, függetlenül attól, hogy a hajrában könnyedén elveszíthették volna a meccset.

„Sokkal jobbak voltunk a Benficánál, csupán az hiányzott, hogy egyszer betaláljunk. Ha szerzünk egy gólt, akkor most arról beszélnénk, milyen nagy meccset játszottunk. Ezzel szemben csak egy pontot szereztünk, ami nekünk most nem sok” – mondta Xavi.

Az elszalasztott győzelem és az előttük álló nehéz mérkőzés ellenére a Bayern München otthonában, a Barcelona edzője bizakodóan beszélt a csapat esélyeiről.

„Mi a Barca vagyunk és Münchenbe nyerni megyünk. A saját kezünkben van a sorsunk, és ugyanezzel az összetartással illetve felelősségtudattal kell pályára lépnünk. Ami a hozzáállást illeti, nagyon elégedett vagyok a csapattal” – tekintett a jövőbe a 41 éves vezetőedző.

Annak is örül a Barca mestere, hogy ilyen rövid idő alatt is kezdi látni a munkájának gyümölcsét a csapat játékában.

„Azt hiszem, hogy ez már az a Barca, amelyet szeretnénk. A játékosok jól fogadják az elképzeléseket. Ugyanakkor természetes, hogy ennek eredményességgel kell párosulnia. Két meccsen egy gólt szereztünk, azt is büntetőből, szóval hatékonyabbaknak kell lennünk. Kár a mostani meccsért, egy góllal kerekebb lett volna minden.”

Borítókép: (Fotó: EPA/Alberto Estevez)

További tartalmak