Musorujsag
Élő Eredmények
 

Guardiolát lenyűgözte játékosai győzelmet és nyolcaddöntőt érő teljesítménye

Guardiolát lenyűgözte játékosai győzelmet és nyolcaddöntőt érő teljesítménye

m4sport.hu | Szerző: Romao André
Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere a Paris Saint-Germain 2-1-s legyőzése után a Bajnokok Ligájában roppant elégedetten értékelte a mérkőzést és csapata teljesítményét, amely már biztos, hogy az A csoport élén végez és a legjobb 16 között érezheti magát.

Bár a második félidő elején Kylian Mbappé révén a PSG szerezte meg a vezetést, Sterling és Gabriel Jesus góljával sikerült megfordítani az eredményt és behúzni a teljesen megérdemelt győzelmet. A City spanyol edzője csapata tartását emelte ki, hogy a nehéz helyzetekből is képes rendszeresen jól kijönni.

„Jó meccs volt. Amikor a labda a védőharmadunkhoz ér, a játékosokkal, akikkel rendelkeznek állandó a veszély, de mi nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Az első félidőben nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, amikor a gólt kaptuk, akkor 5-10 percig mélyen voltunk, de utána nagyon jól reagáltunk a helyzetre. Újra fordítani tudtunk, ráadásul ezúttal egy topcsapat ellen, talán ennek is köszönhetjük, hogy az elmúlt években folyamatosan eljutunk a nyolcaddöntőig” – értékelte csapatát és a mérkőzést Guardiola.

A City-menedzser külön kiemelte egyik kedvenc játékosát, Bernardo Silvát, aki a győztes gól előtt kiszolgálta brazil csapattársát, Gabriel Jesust.

„Istenem, Bernardo tudása… Az,ahogyan képes a labdát beadni… Amikor a tökéletes technikáról van szó, akkor pontosan erről beszélünk. Mindent hibátlanul időzítve tesz, anélkül, hogy különösebben rákészülne. Így is mindig megtalálja a legjobb megoldást, és helyzetbe hozza társait. Gabriel Jesus is ennek köszönheti gólját” – emelte ki az 50 éves szakember.

A The Analyst kiemelte, hogy a mérkőzés folyamán a portugál szélső össze passza eljutott csapattársához.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak