Musorujsag
Élő Eredmények
 

Zárt kapus lesz a Bayern-Barca BL-rangadó

Zárt kapus lesz a Bayern-Barca BL-rangadó

MTI/m4sport.hu
A koronavírus-fertőzöttek számának növekedése miatt szombattól Bajorországban minden sportesemény zárt kapus.

Bajorországban csak zárt kapus sporteseményeket lehet rendezni a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt. Ezt Markus Söder, a tartomány miniszterelnöke jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján. A rendelkezés szombattól lép érvénybe.

A német első osztályú labdarúgó-bajnokságban a korlátozás az Augsburg-Bochum találkozót érinti, míg a második vonalban a Nürnberg ugyancsak üres lelátók előtt fogadja a Holstein Kielt a hétvégén. Söder arról nem beszélt, meddig lesz érvényben a rendelkezés, de korábban úgy nyilatkozott, hogy erre legalább az év végéig szükség lesz.

A címvédő Bayern München szombaton még nézők előtt játszhat, de csak azért, mert nem otthon, hanem legnagyobb riválisa, a Borussia Dortmund vendégeként lép pályára. Azt a találkozót 15 ezren tekinthetik meg, mivel a német kormány csütörtökön bejelentette, hogy a stadionok legfeljebb ötven százalékos kihasználtsággal, de maximum 15 ezer néző befogadásával üzemelhetnek.

ezzel hivatalossá vált, a Bayern München-Barcelona BL-csoportmeccset is zárt kapuk mögött játsszák. A csoportkör 6. fordulója előtt mindkét együttes továbbjutó helyen van, de a katalánok egy vereséggel – a Benfica győzelme esetén – ki is eshetnek a BL-ből. A két együttes barcelonai összecsapásán a bajorok nyertek 3-0-ra.

A mérkőzést az M4 sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

 

Borítókép: MTI/EPA/Philipp Guelland

További tartalmak