Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Pochettino biztos abban, hogy hamarosan az elvárt PSG-t láthatjuk

| Romao André
Maurícoi Pochettino, a Paris Saint-Germain argentin edzője az FC Bruges elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzést felvezető sajtótájékoztatón azt mondta, úgy érzi, hogy játékosai maximálisan támogatják, és meggyőződése, hogy rövid időn belül azt a PSG láthatjuk a pályán, amelyet a közvélemény elvár, a keretet nézve.

Az elmúlt hetekben rengetek kritikával illették Maurício Pochettinót és az általa irányított Paris Saint-Germaint. A kritikusok látványos játékos várnának el a csapattól, hiszen az argentin edző olyan kerettel dolgozhat, amellyel ez elvárható, de a párizsiak játéka nagyon döcögős. Ennek ellenére az eredményekre nem lehet különösebb panasz, hiszen a bajnokságot (Ligue 1) 11 ponttal vezeti a második Rennes előtt, a Bajnokok Ligájában pedig – függetlenül a Bruges elleni utolsó csoportmérkőzéstől – már nyolcaddöntős.

Talán ezért is, Pochettinót nem izgatják különösebben a kellemetlenkedő hangok és az állását firtató pletykák, ő megmarad optimistának.

“Jól érzem magam és teljesen nyugodt vagyok. Jó úton járunk. Jöjjön akármennyi vihar, fejünk fölé emeljük az esernyőt, utána pedig egészen biztos, hogy egyszer feljön a nap” – fejtette ki, talán kicsit a kritikusoknak is címezve a PSG vezetőedzője.

Ennek ellenére nem kerülhette el a kérdést, nem nem félti-e a pozícióját?

“Úgy érzem, támogatnak a labdarúgóim, ahogyan a vezetés is. A PSG egy olyan fénysugár, mely nagyon erősen világít, az meg teljesen normális dolog, hogy nem mindenki beszél szépen a klubról. Én ezt megértem és tiszteletben is tartom. Mindenesetre a körülöttünk lévő hangok annak következményei, hogy még mindig itt vagyok. Mindenképpen fejlődnie kell a játékunknak, ezzel egy időben az öltözőben a játékosnak is meg kell találniuk a közös hangot. Mindig vannak hullámhegyek és völgyek. Az elképzeléseinket is tovább kell fejlesztenünk és egymást is jobban meg kell értenünk, mert alapvetően azt akarjuk, hogy a rajongóink élvezzék a játékunkat” – mondta Pochettinót a jövőt illetően hozzáéve, hogy egy kis türelmet kér.

Borítókép: Mauricio Pochettino (középen) (Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

További hírek