Musorujsag
Élő Eredmények
 

Pazar gólokkal verte a Real az Intert

Pazar gólokkal verte a Real az Intert

m4sport.hu
A Real Madrid hazai pályán két góllal legyőzte az Intert a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel megnyerte a D csoportot az olasz csapat előtt.

Az utolsó játéknap egyetlen kérdése az volt a kvartettben, hogy a Real vagy az Inter végez az élen, de mivel a forduló előtt éllovas madridiak Toni Kroos és Marco Asensio egyaránt szépségdíjas góljával nyertek, nem változott a sorrend. A két csapat hasonló meccset játszott egymással, mint szeptemberben Milánóban: az olaszok ezúttal is sokkal többet birtokolták a labdát, támadásaikat azonban rendre pontatlanul zárták, míg a Real sokkal veszélyesebb volt.

A csoport másik mérkőzésén a Sahtar Donyeck 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Sheriff Tiraspollal, az már a záróforduló előtt eldőlt, hogy a moldovai csapat végez a harmadik helyen és folytathatja tavasszal az Európa-ligában. A vendégek egyenlítő gólját a korábban évekig Székesfehérváron szerepelt Boban Nikolov szerezte a ráadásban.

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába a nyolc csoport első két helyezettje jut be. A nyolcaddöntő sorsolását december 13-án tartják, az első mérkőzéseket február 15. és 23. között, a visszavágókat március 8. és 16. között játsszák.

Az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában 24 csapat vesz részt. Az El-csoportok győztesei automatikusan a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek és a Bajnokok Ligája csoportharmadikjai oda-visszavágós párharcokat játszanak a 16 közé kerülésért. A nyolcaddöntő rájátszásának sorsolását december 13-án tartják, az El-csoportmásodikokat a BL-csoportharmadikokkal párosítják, azonos országból érkező csapatok nem sorsolhatók össze. Az első mérkőzéseket február 17-én, a visszavágókat február 24-én játsszák. Az Európa-liga csoportkörének második helyezettjei játsszák a második mérkőzést hazai pályán, a győztesek a nyolcaddöntőbe kerülnek, a vesztesek kiesnek.

D csoport, 6. (utolsó) forduló:
Real Madrid – Internazionale 2–0 (1–0)
gól: Kroos (17.), Asensio (79.)
kiállítva: Barella (64. – Inter)

Sahtar Donyeck – Sheriff Tiraspol 1–1 (1–0)
gól: Fernando (42.), illetve Nikolov (93.)

A csoport végeredménye:
1. Real Madrid 15 pont (BL-nyolcaddöntős)
2. Internazionale 10 (BL-nyolcaddöntős)
3. Sheriff Tiraspol 7 (az El-nyolcaddöntő rájátszásába jutott)
4. Sahtar Donyeck 2

Élő hírfolyamunk a keddi BL-játéknapról > > >

Borítókép: Toni Kroos (Fotó: EPA/Ballesteros)

További tartalmak