Musorujsag
Élő Eredmények
 

Szoboszlai is betalált a City ellen, az Európa-ligában folytathatja a Leipzig

Szoboszlai is betalált a City ellen, az Európa-ligában folytathatja a Leipzig

m4sport.hu
A Leipzig hazai pályán 2–1-re legyőzte a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A lipcseiek első gólját Szoboszlai Dominik szerezte, a német csapat pedig tavasszal az Európa-ligában folytathatja szereplését.

A német csapatban Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik is kezdett, Willi Orbán ugyanakkor karantén miatt nem állt rendelkezésre. A lipcseiek a magyar középpályás góljával szereztek vezetést: Szoboszlai a 24. percben Laimer hosszú indítását követően egyedül vezette az amerikai Zackary Steffenre a labdát, majd egy testcsel után az üres kapuba gurított.

A City az első félidő folytatásában csak kapufáig jutott a zárt kapus összecsapáson, és bár a fordulás után mezőnyfölényben játszott, André Silva révén mégis a hazaiak duplázták meg az előnyüket. A mérkőzés eredményétől függetlenül biztos csoportelső, ám így is majdnem legerősebb összeállításában játszó vendégek ugyan Rijad Mahrez révén szépítettek, végül – a találkozót emberhátrányban befejezve – pont nélkül távoztak Németországból.

Győzelmével a Lipcse – amelyet a vasárnap menesztett Jesse Marsch helyett Achim Beierlorzer irányított – megszerezte a csoport harmadik helyét, ezzel átkerül az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába. A csoport másik mérkőzésén a Paris Saint-Germain Kylian Mbappé és a már hétszeres aranylabdás Lionel Messi két-két góljával simán legyőzte a belga Club Brugge együttesét.

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába a nyolc csoport első két helyezettje jut be. A nyolcaddöntő sorsolását december 13-án tartják, az első mérkőzéseket február 15. és 23. között, a visszavágókat március 8. és 16. között játsszák.

Az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában 24 csapat vesz részt. Az El-csoportok győztesei automatikusan a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek és a Bajnokok Ligája csoportharmadikjai oda-visszavágós párharcokat játszanak a 16 közé kerülésért. A nyolcaddöntő rájátszásának sorsolását december 13-án tartják, az El-csoportmásodikokat a BL-csoportharmadikokkal párosítják, azonos országból érkező csapatok nem sorsolhatók össze. Az első mérkőzéseket február 17-én, a visszavágókat február 24-én játsszák. Az Európa-liga csoportkörének második helyezettjei játsszák a második mérkőzést hazai pályán, a győztesek a nyolcaddöntőbe kerülnek, a vesztesek kiesnek.

Bajnokok Ligája, A csoport, 6. (utolsó) forduló:
RB Leipzig – Manchester City 2–1 (1–0)
gól: Szoboszlai (24.), Andre Silva (71.), illetve (76.)
kiállítva: Walker (82. – Manchester City)

Paris Saint-Germain – Club Brugge 4–1 (3–0)
gól: Mbappé (2., 7.), Messi (38., 76., a másodikat büntetőből), illetve Rits (68.)

A csoport végeredménye:
1. Manchester City 12 pont (BL-nyolcaddöntős)
2. Paris Saint-Germain 11 (BL-nyolcaddöntős)
3. RB Leipzig 7 (az El-nyolcaddöntő rájátszásába jutott)
4. Club Brugge 4

Élő hírfolyamunk a keddi BL-játéknapról > > >

Borítókép: Szoboszlai Dominik gólja az RB Leipzig – Manchester City BL-meccsen (Fotó: MTI/AP/Michael Sohn)

További tartalmak