Musorujsag
Élő Eredmények
 

Kevés volt a BL-nyolcaddöntőhöz az Atalanta huszáros hajrája

Kevés volt a BL-nyolcaddöntőhöz az Atalanta huszáros hajrája

mti
A Villarreal győzött csütörtökön az Atalanta vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel a Manchester United mögött másodikként nyolcaddöntőbe jutott.

Az F csoport mérkőzését szerdán a zord időjárási körülmények, hóvihar miatt halasztották el egy nappal. A hazai csapatnak – amely egy ponttal állt spanyol ellenfele mögött – győznie kellett volna az előzéshez.

A Villarreal a második félidő elején már 3–0-ra vezetett, de a hajrához közeledve az Atalanta egy gólra felzárkózott és több esélye is volt az egyenlítésre.

F csoport:
Atalanta (olasz) – Villarreal (spanyol) 2–3 (0–2)
gól: Malinovsky (71.), Zapata (80.), Danjuma (3., 51.), Capoue (42.)

szerdán játszották:
Manchester United (angol) – Young Boys (svájci) 1–1 (1–1)
gól: Greenwood (9.), illetve Rieder (42.)

A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Manchester United 11 pont
2. (és továbbjutott) Villarreal 10
3. (és az Európa-ligába jutott) Atalanta 6
4. Young Boys 5

A BL-nyolcadddöntő párosításaira hétfőn derül fény, a csoportmásodikak mellé sorsolják majd a csoportelsőket úgy, hogy az azonos négyesből továbbjutott, illetve azonos országbeli együttesek nem kerülhetnek össze.

A BL nyolcaddöntőjébe jutott csapatok:
csoportelsőként:
Manchester City (angol), Liverpool FC (angol), Ajax Amsterdam (holland), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Manchester United (angol), Juventus (olasz), Lille (francia)

csoportmásodikként:
Paris Saint-Germain (francia), Atlético Madrid (spanyol), Sporting Lisboa (portugál), Internazionale (olasz), Chelsea (címvédő, angol), Benfica (portugál), Salzburg (osztrák), Villarreal (spanyol)

Az Európa-liga kieséses szakaszába átkerülő csoportharmadikok:
RB Leipzig (német), FC Porto (portugál), Borussia Dortmund (német), Sheriff Tiraspol (moldovai), Zenit (orosz), FC Barcelona (spanyol), Sevilla (spanyol), Atalanta (olasz)

Borítókép: Csalódott Atalanta-játékosok a Villarreal elleni BL-meccs után (Fotó: EPA/Paolo Magni)

További tartalmak