Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Müller: Nyolcaddöntő-sorsolás, kettes csapó

A Bayern München labdarúgócsapatánál örülnek, hogy a Salzburgot kapták ellenfélül a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, de Julian Nagelsmann vezetőedző „kellemetlen” párharcra számít. Az osztrákok ígérik, nem fognak elájulni a nagy nevű ellenféltől.

A Bayern először az Atlético Madriddal került össze, a kínos baki miatt megismételt sorsoláson azonban már a Salzburgot kapta a német csapat.

„Nem hétköznapi sorsolás volt a mai, nagyon várjuk a Salzburg elleni párharcot” – fogalmazott Oliver Kahn, a Bayern ügyvezetője. Az Európa-bajnok exkapus szerint az osztrák csapat a csoportkörben megmutatta, hogy mire képes és megérdemelten jutott története során először a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. „Ott most eufórikus a hangulat, egy fiatal és rendkívül tehetséges csapatról van szó, de természetesen mi vagyunk a két mérkőzés esélyesei.”

„Nyolcaddöntő-sorsolás, kettes csapó” – viccelődött a megismételt sorsoláson Thomas Müller, a Bayern támadója. A 32 éves futballista annak mindenképpen örül, hogy csak 150 kilométert kell utazniuk, felhívta viszont a figyelmet arra, hogy az előző szezon csoportkörében intenzív meccseket játszottak a Salzburggal. „A Salzburg intenzív futballt játszik, így forró meccsekre számíthatunk, még ha az évszak miatt kicsit hűvösebb is lesz. Természetesen mindenképpen szeretnénk bejutni a következő fordulóba, nagyon várom már, de nem gondoltam volna, hogy lesz egy második sorsolás is.”

Julian Nagelsmann vezetőedző számára azért lehet különleges a párharc, mert a Bayern előtt a Salzburg német testvérklubjánál, a Leipzignél dolgozott. A tréner szerint kellemetlen ellenfél a Salzburg, a sorsolás megismétlése pedig igazságos döntés volt. „Jó értelemben véve kellemetlen ellenfél a Salzburg, amely klasszikus RB-futballt játszik, sok letámadással. Rendkívül fiatal és éhes csapat, nem jó ellenük játszani. Matthias Jaissle személyében nagyon jó edzőjük van, aki mindig jól állítja össze a csapatot. Topcsapatról van szó, amely teljes erőbedobást fog követelni tőlünk. Sok fiatal tehetséggel játszanak, mindkét meccsen a kezdetektől fogva nagyon koncentráltnak kell lennünk, mert a magas letámadással olyan nagy nyomás alá fognak helyezni minket, hogy jó megoldásokra lesz szükségünk.”

A Salzburgot elsőre a Liverpoollal sorsolták össze, az osztrák klub ügyvezetője szerint legfeljebb a közös nyelv és a kevesebb utazás miatt lett egyszerűbb a dolguk a második sorsolás után. „Szinte szomszédderbi lesz” – fogalmazott Stephan Reiter.

Christoph Freund sportigazgató szerint különleges párharc lesz, a Salzburg számára ugyanis „szinte nincs is nagyobb dolog”, mint az FC Bayern ellen játszani. „Számomra ők a világ három legjobb klubcsapata közé tartoznak, ráadásul két nagyon fiatal német edző meccsel egymás ellen. Elájulni biztos nem fogunk, nagyon oda fogjuk tenni magunkat, ezt már most megígérhetjük. Ők a nagy favoritok, de ha meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor előbb le kell győzniük a Salzburgot.”

Bátorságot ígér Andreas Ulmer, a Salzburg csapatkapitánya is. “A Bayern egy nagyon-nagyon nagy csapat, amely nagyon jó formában van és a Bajnokok Ligája egyik favoritja. De nem kell félnünk, nagyon bátran fogunk játszani.”

A párharc első mérkőzését február 16-án rendezik Salzburgban, a müncheni visszavágót március 8-án játsszák.

Borítókép: Thomas Müller (Fotó: EPA/Alexander Hassenstein/Pool)

További hírek