Musorujsag
Élő Eredmények
 

Újrasorsolják a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párosításait – hivatalos

Újrasorsolják a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párosításait – hivatalos

m4sport.hu
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) újrasorsolja a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításait, a 15 órakor kezdődő (újra)sorsolást az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Az európai szövetség azután döntött így, hogy a magyar idő szerint hétfőn 12 órakor kezdődött sorsolás során súlyos hiba történt: a második párosítás sorsolásakor az eseményen közreműködő Andrej Arsavin azt a Manchester Unitedet húzta ellenfélnek a Villarrealnak, amellyel azonos négyesben szerepelt a csoportkörben, az angolok nyerték az F csoportot, a spanyolok végeztek a második helyen.

Mivel ez kizáró ok a nyolcaddöntő sorsolásakor (azonos nemzetbeliek és a csoportból érkező együttesek nem kerülhetnek össze), a hiba felismerését követően új ellenfelet kellett húzni az Európa-liga címvédője mellé. A város maradt, a csapat változott: végül a Manchester Cityt kapták a spanyolok a csoportelsők közül.

Csakhogy ezt követően a következő párosítás húzásánál az Atlético lehetséges ellenfelei közé nem került be az MU (a madridiak a Bayernt kapták), magyarán már ezt a párosítást is és az ezt követőket mind befolyásolta a hiba, amelyet a hivatalos indoklás szerint a sorsolásnál közreműködő szoftver okozott.

Borítókép: Nyon, 2019. augusztus 5. A trófea a 2019-2020-as labdarúgó Bajnokok Ligája csapatbeosztásának sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2019. augusztus 5-én. MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

További tartalmak