Musorujsag
Élő Eredmények
 

Videó: súlyos hibát vétettek a BL-nyolcaddöntő sorsolásán, ezért ismételték meg a húzást

Videó: súlyos hibát vétettek a BL-nyolcaddöntő sorsolásán, ezért ismételték meg a húzást

m4sport.hu
Megfagyott a levegő a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfői sorsolásán: egy kínos baki után egy súlyos, a sorsolás menetét erősen befolyásoló hibát is elkövettek a párosítások kihúzásakor. Cikkünk születését követően nem sokkal az UEFA bejelentette, 15 órakor újrasorolják a legjobb 16 párosításait.

Mégsem lesz újabb Messi vs. C. Ronaldo párharc: a 15 órás újrasorsolás eredményét itt tekintheti meg.

Az elhibázott sorsolás törölt eredményét itt találja.

Az UEFA bejelentését az újrasorolásról itt olvashatja el. 

Kínos perceket élt át az UEFA helyettes főtitkára, Giorgio Marchetti, amikor a második párosítás sorsolásakor az eseményen közreműködő Andrej Arsavin azt a Manchester Unitedet húzta ellenfélnek a Villarreal mellé, amellyel azonos négyesben szerepelt a csoportkörben, az angolok nyerték az F-csoportot, a spanyolok végeztek a második helyen.

Mivel ez kizáró ok a nyolcaddöntő sorsolásakor (azonos nemzetbeliek és azonos csoportból érkező együttesek nem kerülhetnek össze), a hiba felismerését követően új ellenfelet kellett húzni az Európa-liga címvédője mellé. A város maradt, a csapat változott: végül a Manchester Cityt kapták a csoportelsők közül.

A baki egyébként úgy jött létre, hogy a Villarrealnak a nyolcból hat lehetséges ellenfelből választhattak az első kalapból, (a Real Madridot spanyol, de már korábban egyébként is kihúzták, a Manchester Uniteddel pedig egy csoportban szerepelt), de hét golyó közül sorsoltak, tévesen a Manchester United is bekerült a lehetséges ellenfelek közé.

M4 Sport

Itt nem ért véget a zűrzavar, az igazán súlyos hiba csak ezután következett: a harmadik párosításnál az Atlético Madrid neve került elő a második kalapból. Ekkor Giorgio Marchetti azt mondta, nem kaphatják ellenfélül a Manchester Unitedet, amelyet korábban már kisorsoltak és a videón látható, hogy az MU nem is került be az Atlético lehetséges ellenfelei közé. Ezt követően a spanyolok a Bayern Münchent kapták.

Ez azt jelenti, hogy az Atlético, a Bayern, a Manchester United és a PSG sorsolását befolyásolta a hiba – ezért is döntött úgy az UEFA, hogy 3 órakor megismétlik a húzást.

További tartalmak