Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

A franciák tárgyalnak az UEFA-val, ez a Chelsea-t és a Real Madridot is érintheti a BL-ben

Az ESPN információi szerint a franciák jelenleg is tárgyalnak az Európai Labdarúgó-szövetséggel a koronavírus-szabályozás miatt – ennek kapcsán a Chelsea mellett a Real Madrid is érintett lehet.

 

A portál úgy tudja, hogy a franciák a néhány napja elfogadott új COVID-törvény miatt egyeztetnek az UEFA-val – mint ismert, a Bajnokok Ligája február közepén folytatódik a nyolcaddöntőkkel, s a Real Madrid az odavágón a Paris Saint-Germainhez, míg a Chelsea a visszavágón a Lille-hez látogat.

A friss francia szabályok szerint oltatlanok nem vehetnek részt többek között semmilyen sportrendezvényen sem.

Igen ám, de a szóban forgó, és már érvényben lévő törvények a jelenlegi állapotok szerint azt jelentik, hogy sem a Real, sem pedig a címvédő Chelsea sem szerepeltethetné azokat a játékosait, akik nincsenek beoltva. Az ESPN számára eljuttatott reakcióból kiderül: elképzelhető, hogy a francia kormány engedményt tesz az említett futballisták esetében, s a felek épp annak érdekében egyeztetnek, hogy minél gyorsabban megtalálják a mindenki számára elfogadható megoldást.

A spanyolok és az angolok esetében sem tudni pontosan, hogy érint-e valakit (Carlo Ancelotti január elején, a spanyol Szuperkupa-elődöntő előtt azt mondta, hogy tudomása szerint minden labdarúgója be van oltva), és ha igen, kikre lehet érvényes az esetleges kitiltás (az FA adatai alapján például a Premier League-ben a játékosok 16 százaléka oltatlan), ám ha az UEFA nem tud megállapodni a franciákkal, az akár mindkét klub BL-idényét jelentősen befolyásolhatja.

 

Borítókép: MTI/EPA/Neil Hall

További hírek