Musorujsag
Élő Eredmények
 

Virgil van Dijk és a védekezés magasiskolája

Virgil van Dijk és a védekezés magasiskolája

m4sport.hu | Romao André
Szerdán este a Liverpool magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott Milánóban, az olasz város szentélyében az Inter felett, ezzel hatalmas lépést tett afelé, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe kerüljön. Az emberek hajlamosak inkább a támadók, gólszerzők erényeit kiemelni, ám ezúttal az UEFA is látta, hogy ki volt az úr a pályán: a meccs emberének a holland Virgil van Dijkot választotta az európai szövetség.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Liverpool védőjét, Virgil van Dijkot választotta meg a meccs emberének. Nem érdemtelen a holland középhátvéd kiemelése a mezőnyből, mert elképesztően nagy és tiszta munkát végzett a védelemben, amikor tehette, a támadásokat is segítette. Az angol csapat második gólja előtt ő fejelte le a labdát Szalah-nak.

Ami lenyűgöző volt, hogy egy pillanatig sem rettent meg, bármilyen nehéz szituációba került. A meccs után a Pool mestere, Jürgen Klopp is kiemelte a hibák között, hogy olykor szorult helyzetbe kerültek védői.

“Azt gondolom, hogy igazán jól kezdtük a meccset, de utána túl gyakran esett meg, hogy a belső védőink egyedül maradtak egy az egyes szituációban” – mondta a német edző.

Nagy szerencséje, hogy akinek állnia kellett a sarat, az Van Dijk volt, aki gyakorlatilag megfélemlítette az Inter nagynevű támadóit. Az első félidő vége előtt több alkalma volt az olasz bajnoknak a vezetés megszerzésére, de Lautaro Martínez, majd Edin Dzeko sem tudott mit kezdeni a holland hátvéddel. Az ilyen apróságok döntő tényezők tudnak lenni egy szoros mérkőzésen.

Az első esetben kifejezetten olyan érzése volt az embernek, hogy amint az argentin csatár meglátta, kivel áll szemben, fel is adta a harcot.

Nem véletlen, hogy maga a főhős is elégedett volt a mérkőzés után.

“Védekezésben nagyon jól teljesítettünk. Borzasztóan nehéz mérkőzés volt, amelyet véleményem szerint megérdemelten nyertünk” – nyilatkozta a lefújást követően a BT Sportnak van Dijk.

A vereség ellenére az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi elégedett volt csapatával, ami jelzi, hogy valóban nem lehetett egyszerű dolga a Pool védőinek.

“A labdarúgásban néha aprócska részletek döntenek. Firmino fejese pont egy ilyen volt. Ami a teljesítményünket illeti: hatalmas önbizalmat adhat nekünk, a szezonban talán most játszottunk a legjobban. Nem érdemeltünk vereséget, de a futball már csak ilyen. Akkor is büszkék lehetünk, mert nagy meccset játszottunk a világ egyik legjobb csapatával” – nyilatkozta a meccs után az Inter mestere.

Borítókép: Virgil van Dijkkal Lautaro Martínez és Edin Dzeko sem bírt. (m4sport.hu)

További tartalmak